Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Від вірусу у Китаї загинуло вже 25 людей, заражено 830

Національна комісія з питань охорони здоров'я Китаю повідомила про 25 летальних випадків унаслідок зараження новим коронавірусом, епідемія якого спалахнула в країні.

Про це повідомляє Associated Press, - передає Громадське.

Зазначається, що 24 випадки зафіксовані в провінції Хубей, де й знаходиться епіцентр зараження, а ще один — у провінції Хебей.

Крім того, кількість випадків зараження вірусом зросла до 830 із понад 600.

Провінція Хубей, де розташоване місто Ухань, розташована в центральній частині Китаю, а провінція Хебей — на сході країни.

Нагадаємо:

  • Спалах пневмонії, викликаної досі невідомим збудником, зафіксували в китайському місті Ухань (провінція Хубей) у грудні 2019 року.
  • 20 січня Національна комісія з охорони здоров’я Китаю вперше офіційно підтвердила, що інфекція може передаватися від людини до людини.
  • Кількість жертв від нового коронавірусу у Китаї зросла до 25, а кількість підтверджених випадків зараження перевищила 800.
  • Вірус вже зафіксували за межами Китаю, зокрема в Таїланді, Японії, Південній Кореї, США, Росії, а також Сінгапурі.
  • Через спалах захворювання Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила поки не оголошувати надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я у світі.

Наразі нова інфекція проявляється як пневмонія або інші респіраторні захворювання. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірус, скоріш за все, поширився від тварин до людей, але здатний також передаватися від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, кашель та ускладнене дихання.

Українських прикордонників повідомили про китайський коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ