Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Від збільшення кількості міністерств якість управління у державі не покращиться – Петро Олійник

Від зростання кількості міністерств якість управління в державі і по територіях не покращиться. Про це в коментарі «Гал-info» заявив голова ЛОДА Петро Олійник, коментуючи ініціативу урядовців створити три нових міністерства – Міністерство регіональної політики, Міністерство ЖКГ та Міністерство регулювання земельних відносин.
 «Я не переконаний, що потрібно повертатися до системи існування сотні міністерств і створювати держплан, але, зрештою, це мене не стосується. Моя позиція тут нічого не значить, це позиція уряду і він має тут свою логіку. Тож коли ці міністерства  будуть створені, мені треба буде сприйняти їх як даність. Але я, як фахівець в галузі державного управління, вважаю, що об‘єднувати відділи і створювати окреме міністерство земельних відносин мінімум незаконно, тому що власниками землі є територіальні громади. Тут треба думати над ефективністю законів, а не створювати якісь «надбудови», – зазначив Олійник.
Щодо створення Міністерства регіональної політики, яке, ймовірно, буде дублювати на місцях функції облдержадміністрації, то, за словами Олійника, боятися такого нововведення немає чого, тому що де-юре такого відбуватися не може. «Міністерство регіональної політики, якщо воно буде створене, не зможе дублювати функції держадміністрацій, тому що наші функції виписані законами і Конституцією. Зрештою, якщо уважно почитати Закон про Кабінет Міністрів в частині взаємовідносин КМУ та місцевих адміністрацій, то там чітко сказано, що ми підпорядковані не Кабміну, а Президенту України», – зазначив Петро Олійник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ