Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відбудеться засідання сесії ЛМР: що розглянуть депутати

У четвер, 27 квітня, відбудеться пленарне засідання 15-ї сесії Львівської міської ради 8-го скликання.
Фото Олена Ляхович

Про це йдеться на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради. 

У порядку денному сесії є понад 260 питань. Зокрема, на розгляд депутатів представлять проєкт ухвали про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2023 рік. 

На сесії планують затвердити ухвалу про утворення старостинських округів на території Львівської міської територіальної громади. Йдеться про шість старостинських округів: Винниківський старостинський округ (м. Винники), Дублянський старостинський округ (м. Дубляни, с.Ситихів, с. Малі Підліски, с. Малехів), Лисиничівський старостинський округ (с. Лисиничі, с. Підбірці), Північний старостинський округ (с. Великі Грибовичі, с. Малі Грибовичі, с. Збиранка, с.Гряда, с. Воля Гомулецька, с. Зашків, с. Завадів, с. Зарудці), Брюховицький старостинський округ (смт. Брюховичі), Рудненський старостинський округ (смт. Рудне, с. Рясне-Руське, с. Підрясне). 

Також у Львові пропонують впровадити програму сприяння функціонуванню української мови як державної у Львівській міській територіальній громаді. Комісія законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки уже підтримала проєкт вказаної ухвали. Серед основних заходів пропонують: щороку проводити навчання та курси підвищення кваліфікації для працівників комунальних закладів освіти з ділової української мови; формувати нову стратегію розвитку сучасних шкільних бібліотек; проводити безкоштовні курси з української мови для вимушено переміщених українців та громадян іноземних держав; проводити літні школи читання у парках та скверах; організовувати мовні літні школи на деокупованих і русифікованих територіях та інше. 

Окрім того, планується затвердження програми соціально-культурного відновлення “Місто лікує“ на 2023-2024 роки для військових, які перебувають на лікуванні у медичних закладах, розташованих на території громади. 

Також депутати планують припинити роботу ЛКП "Залізничнетеплоенерго" шляхом приєднання його до ЛМКП "Львівтеплоенерго". 

Нагадаємо, останнє пленарне засідання сесії Львівської міської ради відбулось 2 березня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ