Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відкриття меморіального комплексу в селі Павлокома – це перше офіційне визнання на такому високому рівні насилля поляків над українцями – ОДА Петро Олійник

Відкриття меморіального комплексу в селі Павлокома – це перше офіційне визнання на такому високому рівні насилля поляків над українцями – наголосив 15 травня під час прес-конференції голова Львівської ОДА Петро Олійник. Щоправда, за його словами, українська сторона, звичайно, задоволена не всіма моментами, що пов’язані з відкриттям мем комплексу, зокрема, українці були дуже вражені встановлення хреста біля костела, а зокрема напис, який був на ньому: „Полякам, які загинули від рук українських націоналістів”.
 „Ми вели переговори з польською стороною. Залучили до них консульства обох країн, коли нас поінформували, що такий хрест буде встановлено. Щоправда, такими діями польська сторона образила лише сама себе. Я гордий від того, що від нашої сторони не було жодних подвійних стандартів, в той час, коли деякі діячі Інституту національної пам’яті, усвідомивши, який скандал може викликати напис на хресті, почали заклеювати скотчем слова на хресті, - зазначив Петро Олійник. – Однак на сьогодні, я вважаю, найважливішим є те, що ми все ж домоглися відкриття цього меморіального комплексу, всі повинні розуміти, що політика будується на компромісах”.
Як повідомив голова ЛОДА, на жаль, ні українська, ні польська сторона не виконали протоколи канцелярій обох президентів щодо плану по відкриттях меморіальних комплексів. Отож, цей протокол, який мав би бути реалізований до кінця цього року, за пропозицією Президента Ющенка продовжено ще на п’ять років. До кінця ж 2006 року, як наголосив Петро Олійник, будуть відкриті меморіали в місті Ланцут і селі Пікуличі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ