Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Відмов від вакцинації стало менше, - Леся Кобецька

Начальниця управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Леся Кобецька у коментарі Гал-інфо розповіла, що зараз люди стали менше відмовлятися вакцинуватися.
Кобецька Леся Миколаївна

“На початку справді було складно. Коли тільки надійшла вакцина AstraZeneca, то першими вакцинували лікарів, які безпосередньо працюють з ковід-хворими. Більшість з них перехворіли, а відповідно щодо рекомендацій, можуть не вакцинуватися, якщо після хвороби ще не пройшло 6 місяців, бо у них лишається певна кількість антитіл, і їхня імунна система загартована. 

Загалом було багато недовіри до вакцини, зокрема у засобах масової інформації було чимало публікацій про те, що після вакцинації можливі ускладнення, тромбози, але не було підтверджень, що саме вакцина спричинила ускладнення або смерть.  Крім того, коли з'явилася перша вакцина, була інформація, що скоро надійде Pfizer, а цій вакцині довіряють найбільше, бо вона показує 96% ефективності, вона більш досліджена, тому люди відмовлялися від AstraZenecа, чекаючи на Pfizer.

Місяць тому ми мали вже непогану ситуацію з вакцинацією, відмов стало менше. Хоча  1 і 2 етап довго тягнувся, ми вже майже завершили 2 етап, додали освітян та різні підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста”, - розповіла Леся Кобецька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ