Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відомчий контроль з охорони праці на підприємствах Львівського ОУЛМГ

1/3
Відомчий контроль з охорони праці на підприємствах Львівського ОУЛМГ. Про це повідомили в відділі лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ.

З 12 по 16 березня 2018 року головним спеціалістом Відділу використання лісових ресурсів Держлісагентства України Мусійовським А.Й. проведено відомчий оперативний адміністративно-громадський контроль з охорони праці V рівня на лісогосподарських підприємствах, що координуються Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Перевіркою було охоплено структурні підрозділи ДП “Жовківське ЛГ”, ДП “Славське ЛГ” та ДП “Турківське ЛГ”, на яких впродовж 2017-2018 років сталися нещасні випадки виробничого характеру.

Мусійовський А.Й. відмітив значну роботу, що проводиться на підприємствах Львівського ОУЛМГ. Підприємства отримали дозволи Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки. В колективах функціонує Система управління охороною праці та ризиками з картами ідентифікації небезпек для робіт підвищеної небезпеки. З працівниками проведено періодичне навчання і перевірку знань з питань охорони праці. Служби охорони праці здійснюють регулярні перевірки структурних підрозділів, за результатами яких проводяться превентивні заходи щодо профілактики виробничого травматизму. Підприємства витрачають значні кошти на створення здорових та безпечних умов праці (за 2017 рік підприємствами управління витрачено на заходи з охорони праці 7541,896 тис. грн., що становить 3,2% від фонду оплати праці 2016 року та 2313 грн. на одного працівника). Працівників підприємств забезпечено спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту.

Разом з тим, увагу фахівця з охорони праці Держлісагентства  не оминули порушення та недоліки в організації роботи з питань охорони праці, допущені з боку працівників відповідних служб підприємств.

На підприємствах ще не переглянуті вимоги до змісту, побудови і викладання інструкцій з охорони праці згідно новоприйнятої редакції Положення про розробку інструкцій. Кабінети охорони праці та безпеки дорожнього руху потребують доукомплектування стендами та сучасними засобами проведення навчань.

Встановлено випадки порушення параметрів звалювання дерев на лісосічних роботах – площина основного різу збігається з площиною підпилу, основний різ здійснювався не перпендикулярно до осі дерева, в окремих випадках не залишається недопилок. Робітники бригад не завжди якісно виконують підготовчі роботи – не розчищають підріст довкола дерев та відхідні доріжки.

Після зимового періоду підкранові колії на нижніх складах потребують нівелювання та підбивки і заміни шпал, не всі штабелі обладнані боковими упорами запобігання розкочування колод потрібної висоти. Необхідно здійснити санітарні ремонти та облагородження у виробничих та побутових приміщеннях автоколон.

На підсумковому засіданні щодо результатів відомчого контролю, на якому крім керівництва Львівського ОУЛМГ був присутній начальник відділу нагляду у СКС та АПК Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки  Головного управління Держпраці України у Львівській області Курило В.М., Мусійовський А.Й. відмітив розуміння та усвідомлення керівниками лісогосподарських підприємств управління важливості питання охорони праці, що випливає з тих миттєвих заходів, які були ними вжиті за наслідками перевірки, в т.ч. притягнення осіб, котрі допустили порушення, до дисциплінарної відповідальності.

Присутні зійшлися в думці, що спільна робота щодо створення в колективах здорових та безпечних умов праці, дотримання працівниками вимог охорони праці дасть в подальшому позитивний результат для профілактики виробничого травматизму на лісогосподарських підприємствах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ