Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відомий священник заявив, що готовий покинути Львів за 3 мільйони доларів

Відомий своїми неоднозначними заявами синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Юстин Бойко повідомив, що готовий полишити Львів і переїхати в Казахстан.
о. Юстин. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Як написав на своїй Facebook-сторінці Юстин Бойко, існує "певна відома група людей у Львові", яка вже давно обговорює питання ціни і способу, щоби забрати його з міста.

"Я в це не хотів сильно вірити, але люди, які до мене приходили і мені про це говорили, мали не присягалися, що чули таку розмову в певних кабінетах", - повідомив Юстин.

Він додав, що за його "усунення" пропонують до півмільйона доларів, про що йому признався "один співбрат".

"Якщо зацікавлена сторона запропонує за мене 3 мільйони доларів, які я відразу переведу на потреби ЗСУ, обіцяю публічно, що сам попрошуся, щоби мене перевели зі Львова на східні терени (особисто хочу до Харківського Екзархату УГКЦ) або до Казахстану до мого друга з семінарійних часів отця Василя Говери", - додав Юстин Бойко.

Нагадаємо, о. Юстин Бойко регулярно нагадує про себе неоднозначними діями та заявами. Останнє, чим він запам'ятався львів'янам - скандал зі зйомками відеокліпу Христини Соловій та Сергія Жадана, декілька кадрів якого відбувались в церкві святого Андрія Первозваного. Після роздутого скандалу настоятеля церкви, де зняли кліп, усунули з посади. Водночас Сергій Жадан звинуватив о.Юстина в брехні.

Перед історією с відеокліпом, о.Юстин, як повідомляло видання Zaxid.net, активно просував російський пропагандистський фейк про підписання меморандуму між Міносвіти та ЛГБТ-фондом, що згодом не отримало жодного підтвердження. Як і у випадку з інформацією про гроші за своє імовірне усунення, тоді він також посилався на повідомлення яке "отримав від таємного друга".

Також варто згадати історію з незаконним будівництвом на території музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай, - ред). Тоді лише завдяки втручанню викликаної поліції, на Різдво, 25 грудня, вдалось зупинити будівельні роботи під керівництвом о.Юстина. А згодом комісія ЛМР спільно з ігуменом Свято-Успенської Унівської лаври отцем Йоною прийняли рішення провести демонтаж та перенесення незаконної будови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ