Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віктор Янукович піде на президента. Тому що популярний

«Я впевнений у тому, що братиму участь у президентських виборах. Я – лідер партії, а партія сьогодні є лідером національного рейтингу, і, природно, ми будемо брати участь у виборах», – заявив Віктор Янукович в ефірі телекомпанії ТВі. Про це 20 квітня повідомила прес-служба Партії регіонів.

При цьому В. Янукович зазначив, що офіційно рішення буде оголошено тільки після проведення з'їзду партії. Віктор Янукович підкреслив, що «сьогодні всередині партії немає іншої дискусії, тобто це – формальність, яка буде прийнята. Я в цьому впевнений. І ми підемо на вибори».

Лідер опозиції не підтримує ідею виборів Президента у Верховній Раді. На його переконання, вибори глави держави мають відбуватися шляхом всенародного голосування.

Голова Партії регіонів також визнав, що в обговореннях з БЮТ пропозицію соратників Юлії Тимошенко проводити вибори до парламенту в два тури було «дискусійним, у ньому є і позитивні, і негативні сторони».

Крім того, за словами голови ПР, регіонали однозначно підтримують ідею виборів у парламент за відкритими списками.

Крім цього, на думку Віктора Януковича, парламент не встигне розпочати процедуру внесення змін до Конституції на поточній сесії. «Я думаю, що прагнення депутатів до того, щоб розпочати цей процес, воно, можливо, і призведе до створення спеціальної конституційної комісії в парламенті. Але чи здатна буде ця комісія напрацювати зміни до Конституції і віддати їх у Конституційний Суд, щоб через якийсь час отримати висновки КС... Я в це мало вірю», – зауважив Віктор Янукович, відповідаючи на запитання, чи вдасться Верховній Раді ще на поточній сесії розпочати процедуру внесення змін до Конституції.

В. Янукович нагадав, що у вересні 2008 року парламентські фракції Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко проводили переговори щодо змін до Основного Закону, але в результаті розбіжностей у поглядах домовленість так і не була досягнута.

Що стосується створення в парламенті нинішнього скликання коаліції «Регіонів» і БЮТ, то Віктор Янукович сумнівається в цьому. Він підкреслив, що створення коаліції з БЮТ потребує додаткових консультацій та виконання низки умов. «Безумовно, такі умови є, але, на мій погляд, вони нереальні ... Занадто ми різні», – констатував лідер Партії регіонів.

Утім, зазначив Віктор Янукович, Партія регіонів готова буде погодитися на широку коаліцію, якщо це стабілізує економічну ситуацію і призведе до поліпшення життя людей.

«На відміну від БЮТ ми ніколи не говорили «ніколи», і якщо це потрібно для виходу з кризи, то, звичайно, ми поступимося своїми амбіціями і підемо на таке рішення. Але для цього потрібно обговорити величезну кількість протиріч, і потрібно, щоб наші опоненти визнали свої помилки», – заявив В. Янукович, пояснивши, що за «досить жорстких умов» Партія регіонів пішла би на створення широкої коаліції, але наразі він не готовий їх уточнити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ