Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віра Савченко закликала журналістів їхати до Карпюка і Клиха

Сестра Надії Савченко Віра, яка є громадським захисником утримуваних в Чечні українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, закликає ЗМІ підтримати хлопців. Про це вона сказала під час брифінгу в Києві. Віра Савченко зауважила, що Клих не витримує тиску та катувань і потребує лікування.

За словами Віри Савченко, Микола Карпюк дуже зрадів, коли на суд приїхали українці. Він тримається, однак інший підсудний українець Станіслав Клих не витримує катувань.

"Це людина, яка читала філософію в університеті Шевченка, до такого не загартована. Його мозок не витримує. Його треба лікувати", - сказала Савченко.

Вона також порівняла методи катувань російських спецлсжуб із методами терористичної організації ІДІЛ.

"Так, як катували наших людей… Росія бореться із ІДІЛ, то це те саме. Такі, як Карпюк витримають, такі, як Клих – ні", – сказала сестра полоненої льотчиці.

Віра Савченко нагадала, що проти неї в Чечні вже порушено кримінальну справу за образу судді, тому вона ще розмірковує над тим, чи варто їхати туди вдруге. 

12 жовтня у Верховному суді республіки Чечня, що в Грозному, розпочався розгляд по суті справи стосовно двох українських громадян — Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

За версією слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО, яка визнана екстремістською та її діяльність заборонена на території РФ, і в кінці 1994 - початку 1995 року нібито воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ