Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віце-прем’єр Кириленко не побачив повномасштабної політичної кризи

Віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко заявив, що, на його думку, в Україні є ознаки політичної кризи, але ще немає повномасштабної політичної кризи.

Як сказав він в ефірі телеканалу ICTV, повномасштабна політична криза була б у тому разі, якби прем’єр-міністр, президент і голова Верховної Ради не спілкувалися й критикували одне одного, а фракції коаліції ненавиділи одне одного й не могли ухвалити жодного закону.

А просто кризою в діяльності уряду можна назвати ситуацію, коли Кабінет міністрів не здатний зібратися на засідання й не може працювати, сказав Кириленко.

Кириленко також запевнив, що нинішній Кабмін абсолютно працездатний.

В’ячеслав Кириленко є членом партії «Народний фронт», яку очолює прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Раніше в понеділок, 8 лютого, лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що у прем’єр-міністра Арсенія Яценюка немає підтримки коаліції для ухвалення рішень у Верховній Раді. За словами Луценка, вже три фракції («Самопоміч», «Батьківщина» і «Радикальна партія») заявили, що не хочуть бачити Яценюка на посаді прем’єра, і кількість депутатів у цих фракціях означає, що коаліція недієздатна, якщо вони не голосують. «На жаль, мушу констатувати, що маємо вже стовідсотково оформлену політичну кризу в коаліції й у коаліційному уряді. У нас є цілий «парад» різних заяв. Із одного боку, «Народний фронт» ультимативно говорить тільки про прем’єра Яценюка, з іншого боку, тепер уже три фракції ультимативно говорять про прем’єра не Яценюка», – сказав Луценко.

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування уряду, якщо не про створення нового Кабінету міністрів.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ