Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Віце-прем'єр-міністр назвав три опорні точки реформи енергоефективності

Реформа енергоефективності базується на трьох опорних точках. В першу чергу, це реформа в управлінні житлового сектору. По-друге, створення Фонду енергоефективності. По-третє, реформа теплоенергетики. Про це наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час прес-конференції «Децентралізація та енергоефективність: стан реалізації ключових реформ країни»

Він вважає базовим завданням модернізації підприємств, які постачають тепло для будинків. «Нам замало просто модернізувати старих монстрів, латати труби або міняти котли. Маємо перейти до нового виміру модернізації теплоенергетики. Від  опалення, будинку, групи будинків і взагалі до квартального опалення. Це європейський підхід, якого ми прагнемо досягти. Технології вже дозволяють не підігрівати воду в одному місці і гнати через усе місто, а за рахунок дешевої енергії робити це автономно», - зазначив Геннадій Зубко. 

Він наголосив, що до кінця року має бути прийняте відповідне законодавство. «Це питання не тільки змін до Податкового і Бюджетного кодексів, Закону Про інвестиційну діяльність, але і прийняття законів про Фонд енергоефективності, Про енергоефективність будівель і Про комерційний облік», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що «очікуванням від реформи енергоефективності є зменшення кожною українською родиною рахунків на опалення і витрату газу в 3-5 разів». «Ми очікуємо створення додатково для держави, для українських родин 75 тисяч робочих місць. Наше завдання за рахунок реформи перетворити витрати на субсидію - на інвестиції в енергоефективність. Очікуємо, що річне споживання газу буде зменшено на 1,5 мільярда кубів», - вважає Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ