Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військові Західного регіону готуються до можливої повені

У зоні відповідальності Західного оперативного командування спостерігається різка зміна погодних умов: плюсова температура призводить до швидкого танення великої кількості снігу, що дає підстави прогнозувати ймовірність виникнення паводкової ситуації, – повідомив керівник прес-центру Західного оперативного командування підполковник Олександр Поронюк.

 

Враховуючи досвід попередніх років і з метою попередження небезпеки та завчасної підготовки сил і засобів до виконання завдань з ліквідації наслідків можливої повені, льодоходу тимчасово виконуючий обов’язки командувача Західного оперативного командування генерал-майор Віктор Ганущак наказав військовим комісарам і командирам військових частин здійснити визначені заходи. Зокрема, організувати взаємодію з органами державної влади, місцевого самоврядування, командирами з’єднань, частин, підрозділів інших силових структур, які розташовані в зоні відповідальності оперативного командування, а також налагодити постійний інформаційний зв’язок з гідрометеорологічними центрами щодо проведення аналізу і прогнозування погодних умов.

 

З офіцерами, які входять до складу оперативних груп проводяться додаткові інструктажі та заняття щодо готовності їх до роботи під час можливої надзвичайної ситуації. Особлива увага приділяється визначенню сил і засобів, які планується залучити до виконання можливих завдань: уточнюється дані щодо кількості особового складу, військової спеціальної техніки, пально-мастильних матеріалів тощо.

 

Моніторинг паводкової ситуації у штабі Західного оперативного командування ведеться постійно.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ