Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовці Львівської навчально-спортивної бази літніх видів спорту вибороли золоті медалі

Напередодні Дня фізичної культури і спорту своїх вболівальників порадували військовослужбовці Львівської навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони. Про це „Гал-іnfо” повідомив керівник прес-служби ЗОК підполковник Олександр Поронюк.
На чемпіонаті світу серед ветеранів першої вікової категорії (35-40 р.), котрий проходив у Бордо (Франція), перемогу здобув прапорщик Василь Мартинюк. У ваговій категорії до 105 кг він встановив рекорд світу. У ривку штанги він підняв 152 кг, а в поштовху – 180 кг. У сумі з вагою 332 кілограми Василь Мартинюк став найкращим.
На Міжнародному турнірі на призи Віталія Лонського (у Бердичеві) інший львівський військовослужбовець – прапорщик Віктор Шаповал у стрибках у висоту взяв 2,23 метра і зайняв перше місце.
Чергове золото виборов рядовий строкової служби Сергій Уржунцев. На чемпіонаті України з мотоциклетного спорту, що проходив у місті Коломия, він зайняв перше місце.
Відомий спортсмен, заслужений майстер спорту України з гирьового спорту старший лейтенант Володимир Андрійчук на Міжнародному турнірі С. Уманського у ваговій категорії до 70 кг 32-кілограмову гирю підняв 101 раз поштовхом і 160 разів ривком. Набравши в сумі 261 бал із значним відривом  він переміг на турнірі. А з Нідерландів срібну нагороду за командну велогонку на Чемпіонаті світу серед військовослужбовців привіз до Львова рядовий контрактної служби Максим Каверін.
За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника навчально-спортивної бази літніх видів спорту Руслана Сенека, у спортивного колективу бази є значний потенціал. У школах і секціях бази щоденно займається десятки дітей. Сьогодні шість військовослужбовців-львів’ян тренуються як кандидати в українську Олімпійську збірну. Серед них – старший лейтенант Олександр Петрів та рядовий контрактної служби Юлія Коростильова (кульова стрільба), прапорщик Юрій Бурбан (легка атлетика).
Нагадаємо, День фізичної культури ми відзначаємо у другу суботу вересня.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ