Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ВК «Кажани»: Амбітні завдання з тренером-іноземцем

Президент львівського волейбольного клубу «Кажани» Олег Баран представив журналістам нового головного тренера команди.

Ним став досвідчений польський фахівець Ян Сух, а попередній тренер команди Владислав Лазарчук розпочав повноцінну роботу з молодіжним складом команди. За словами керівництва «Кажанів», цього року перед командою та новим тренером-іноземцем поставлено серйозне завдання – завершити чемпіонат України у трійці призерів.

Майбутнього тренера львівської команди Яна Суха президент «Кажанів» зустрів у Польщі. Там сповнений оптимізму Ян Сух вивів одну з польських команд до Суперліги, проте через певні вимоги та закритість такої організації як польська Суперліга клуб туди не потрапив, а відповідно Сух прийняв рішення розвивати свою кар’єру та відгукнутися на пропозицію Олега Барана очолити львівський клуб.

Перед відомим польським фахівцем, який, до слова, вразив своєю позитивною енергією, поставлені серйозні завдання – зміцнити львівський клуб та вивести його на серйозніший рівень. Щодо конкретних завдань, то іноземний тренер «Кажанів» зробить усе можливе, аби команда була вгорі турнірної таблиці, аби команда росла і своєю грою привертала увагу вболівальників.

«У Львові усе влаштовує, хлопці працюють з великим завзяттям, - каже Ян Сух. -  Це дуже важливо, оскільки хороша та сумлінна робота однозначно рано чи пізно дасть свій результат. Скоро у нашій команді будуть двоє нових гравців з Польщі – ліберо та пасуючий. Сподіваюся, ці хлопці впишуться у нашу гру та дійсно підсилять команду. Щодо втрат у «Кажанів», то команду покинули Ігор Коваліков та Олександр Мірошниченко. Вони поїхали грати у чемпіонат Росії».

За словами президента клубу Олега Барана, якщо Сух виведе «Кажанів» на інший ігровий рівень, то в планах команди – участь у єврокубках.

«Цього року харківський «Локомотив» був слабшим, а відтак є надія, що дамо бій «залізничникам». Старт чемпіонату запланований на жовтень. Планується, що в Суперлізі візьмуть участь вісім команд. Наша молодіжна команда гратиме у чемпіонаті вищої ліги, проте у якому форматі він пройде і скільки буде команд, наразі невідомо. Ми за те, аби був поділ на зони.», - сказав президент «Кажанів».

З 10 липня «Кажани» вирушать на навчально-тренувальні збори до Польщі. Там, за словами Яна Суха, команда працюватиме над різною підготовкою, в тому числі і фізичною. Планується, що львів’яни у Польщі зіграють кілька товариських матчів. З 20 липня волейболісти продовжать підготовку у Львові.

У період з 4 по 6 серпня у Львові відбудеться міжнародний традиційний турнір «Кубок Лева». Уже в керівництва «Кажанів» є попередня домовленість, що до Львова приїдуть поляки, румуни та, можливо, японці. Натомість у серпні можлива участь галичан у міжнародних турнірів у Польщі. Ці періоди підготовки львів’ян до нового сезону наразі уточнюються.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ