Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада Гонконгу не виключає застосування сили щодо демонстрантів

Глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам сподівається вирішити кризу без військових. Однак у випадку загострення протестів вона не виключає жодної опції.

Як повідомляє DW, глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам, зважаючи на протести, які тривають у провінції кілька місяців, заявила, що не виключає втручання у ситуацію військових. Під час пресконференції у вівторок, 8 жовтня, Лам сказала, що сподівається вирішити кризу без військових. Однак у випадку загострення протестів вона не виключає жодної опції. Лам також відреагувала на критику очолюваного нею уряду з-за кордону. За її словами, усі повинні визнати ту реальність, що демонстрації у Гонконгу уже не можуть бути визнані мирним рухом за демократію.

Нагадаємо, протести у Гонконгу тривають вже кілька місяців. Жителі міста почали виступати проти ухвалення закону про екстрадицію правопорушників на запит китайської влади та не припинили акції після скасування розгляду цього закону. За даними організаторів, у деякі дні в акціях брали участь понад мільйон людей. На початку жовтня демонстранти почали вдягати маски, що пізніше було заборонено судом. Це, в свою чергу, викликало нову потужну хвилю протестів.

Гонконг: десятки тисяч людей вийшли на чергову акцію протесту

За декілька днів до цього поліція Гонконгу вперше відкрила вогонь по протестувальниках. Тоді вогнепальне поранення у груди отримав 18-річний активіст.

Тисячі людей у Гонконгу вимагають відставки очільника цієї території

Гонконг є спеціальним адміністративним районом Китаю, що розвинувся до одного з провідних фінансових центрів Азії та світу. Управління колишньою британською колонією, на яку поширюється суверенітет Китаю, здійснюється за принципом "одна країна - дві системи" - адміністрація Гонконгу має широкий автономний статус.

У Гонконгу знову сутички

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ