Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада хоче допомогати у купівлі квартири українцям

В Україні з 2019 року запустять кредитну програму, згідно з якою можна буде купити квартиру без першого внеску і на термін до 20 років.

Можливість лізингу передбачена в проекті Державної іпотечної установи (ДІУ). Незважаючи на те, що в першу чергу учасниками програми зможуть стати сім'ї учасників АТО і пільговики, така можливість з'явиться і у простих українців.

Начальник Управління іпотечного кредитування В'ячеслав Фролов пояснив, як можна буде скористатися умовами лізингу.

Для початку охочий повинен звернутися до забудовника, який погодився брати участь в програмі. Повний перелік компаній та будинків оприлюднять на сайті ДІУ.

"З цим будівельником він обговорить всі умови отримання житла на умовах фінансового лізингу - коли будинок здадуть в експлуатацію та інші моменти. Він резервує цю квартиру. І разом з цим договором бронювання він дає нам заяву на передачу житла у фінансовий лізинг", - пояснив Фролов .

Пізніше, після здачі будинку в експлуатацію, представники ДІУ перевірять квартиру.

"Щоб в ній виконали всі ремонтні внутрішні роботи, встановили обладнання. Після цього розглядаємо цю заяву - приймаємо рішення і укладаємо договір фінансового лізингу з громадянином. Тоді він уже заселяється і користується цим житлом", - додав чиновник.

Таким чином, українці будуть повертати гроші за житло щомісяця вже безпосередньо ДІУ.

Business.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ