Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада Львова знову грішить протизаконними ремонтами

Львівська міськрада ремонтує дороги без жодного документа та без підписаних тендерів. Як дізналася кореспондент «Львівської хвилі» Оксана Тучак, за такою процедурою взялися відновлювати і проспект Свободи, і площу Святого Юра.

Влада Львова не вперше грішить протизаконними роботами. Як розповідає журналіст Олександра Губицька, ремонт на проспекті Свободи розпочався 11 серпня, договір підписали через десять днів. А результати тендеру опублікували у «Віснику закупівель» лише наприкінці місяця.

«З площею Святого Юра була ще гірша ситуація. Тому що застосували переговорну процедуру протизаконно. Підстав для переговорної процедури взагалі не було! Ще до оголошення про застосування переговорної процедури, «Онур» приїхав і почав там щось викопувати, дерева ламати. Завдяки співпраці з Центром протидії корупції ми зараз оскаржуємо ці дії у різних інстанціях», – розповіла Олександра Губицька.

Попри проблеми з документами, на проспекті Свободи ще й засипали елементи склепіння та дерев'яні конструкції, які помітили на глибині шести метрів. А вони, можливо, мають історичне значення, розповідає громадський активіст Олег Звозда.

«В один день це. Того ж дня, коли виявили історичні елементи, ще до вечора, вони були повністю засипані. Це означає, що жодних актів обстеження проведено не було. Мер Андрій Садовий нібито публічно відстоює нашу спадщину, а реально – просто руйнує її. І все задля збільшення об'ємів виконаних робіт, на яких можна робити піар», - зазначив він.

Олег Звозда повідомив, що звернувся у мерію за поясненнями. Але ні чиновники з управління охорони історичного середовища ЛМР, ані перший заступник мера нічого не коментують.

Львівська хвиля

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ