Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВО «Свобода» підтримує збір підписів щодо набуття членства України у Євросоюзі – Олег Тягнибок

«Об’єднаного руху Юрія Луценка і Миколи Катеринчука наразі немає, є два громадські рухи: «Народна самооборона» і «Європейська платформа», і ВО «Свобода» не входить у жоден з цих рухів», – повідомив «Гал-info» голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.
За його словами, лідери громадських рухів домовились не про об’єднання, а про співпрацю. «ВО «Свобода» підтримує європейську інтеграцію України в Європу, тому ми готові співпрацювати з усіма політичними силами, які декларують таку саму позицію. ВО «Свобода» взагалі декларує власний геополітичний розвиток держави, згідно з яким Україна є центром Європи і українці визнаються європейською нацією. Офіційна Європа повинна виробити нове бачення щодо держав: не по горизонталі схід-захід, а по вертикалі – північ-південь – і це позиція нашої політичної сили. Тому ми співпрацюватимемо із Громадським рухом Миколи Катеринчука «Європейська платформа» у цьому напрямку, оскільки виступаємо з аналогічною позицією», – сказав Олег Тягнибок.
Відносно ініційованого збору підписів громадян на підтримку стратегії щодо набуття членства в Євросоюзі голова ВО «Свобода» зазначив: «Вчора, на всеукраїнському форумі «Європейської платформи» справді Микола Катеринчук озвучив таке прагнення і оголосив початок збору підписів. Хочу зазначити, що ВО «Свобода» вже проводило подібний збір підписів рік тому, і зібрані півмільйона підписів були передані президентам країн на одному із самітів держав. Ми тоді збирали підписи за те, щоб країни Шенгенської угоди зробили безвізовий режим для в’їзду наших громадян у країни, оскільки Україна надала такий режим при в’їзді у нашу державу. Ми виступаємо за те, щоб Європа йшла назустріч Україні».
Нагадаємо, вчора, 1 лютого, лідери двох громадсько-політичних рухів «Народна самооборона» Юрій Луценко спільно з «Європейською платформою для України» Миколою Катеринчуком ініціювали збір підписів громадян на підтримку стратегії щодо набуття членства в Євросоюзі. Вони задекларували прагнення сприяти здійсненню стратегічного курсу євроінтеграції держави. До участі в об’єднаному русі долучилися громадянська партія «Пора», ВО «Свобода» та Партія зелених. Їхні лідери звернулися до демократичних сил країни із закликом об’єднатися і до громадян – з проханням приєднатися до процесу збору підписів на підтримку євроінтеграційного курсу держави.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ