Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ВО “Свобода” виступило проти Мінкульту, геїв та розпусти

Сьогодні на сесії Львівської облради голова депутатської фракції ВО “Свобода” Олег Панькевич озвучив емоційне звернення до Мінкульту з вимогою не фінансувати виробництво фільму “Мій юний принц”.
Постер фільму “Мій юний принц”

Олег Панькевич заявив, що держава планує профінансувати виробництво фільму, в якому глумляться над християнством, чим ображають релігійні почуття більшості українців. 

“Це питання потребує озвучення, про це потрібно вже говорити, при чому дуже голосно. Фільм не тільки розповідає про гомосексуальні стосунки і "нездорову прихильність" сина до мами. Нас обурило те, що тут експлуатують тему християнства, подаючи питання віри у спотвореній формі. Промовистими є рекламні постери фільму, які пародіюють сакральні твори Мікеланджело, зокрема фреску "Створення Адама" та скульптуру "П'єта" – скорботної Матері з Христом”, -  заявив Панькевич.

Також Олег Панькевич наголосив на тому, що у тизері фільму звучить пародія на молитву "Отче наш", яка адресована тій самій матері, в якої "нездорові стосунки" з сином. Проте журналістам Гал-інфо не вдалося знайти тизер фільму у відкритому доступі.

Як з’ясували журналісти, напередодні автор сценарію та продюсер Олексій Гладушевський на своїй сторінці в Facebook повідомив, що вхід на презентацію був лише за запрошенням. Невже депутат від “Свободи” особисто був запрошений до Києва на тизер-презентацію фільму?

Чому ж тоді він не виказав своє невдоволення безпосередньо творцям фільму невідомо.

“Чому журі конкурсу вирішили надати державну підтримку картині в якій відверто знущаються з релігійних почуттів християн? Невже творчі люди, очевидно авторитетні у своїй царині не побачили цієї зневаги та насмішки над святими для мільйонів українців речами? Якщо у них забракло чуття, то бодай страх перед законом мав би їх зупинити”, - наголосив Олег Панькевич. 

Зазначимо, продюсер та сценарист фільму Олексій Гладушевський вочевидь бачить усе це по іншому. В одному з інтерв’ю він розповів про те, що історія головного героя, його сім’ї та оточення буде близька й цікава багатьом глядачам у всьому світі. Адже фільм націлений на фестивальну аудиторію, як на західну, так і на українську. 

“У фільмі ми досліджуємо кілька важливих тем: любов, тиранія, смерть, одержимість, залежність, несвобода, ізоляція. Стрічка буде насичена візуальним естетством і, що не властиво українському кіно, еротичними сценами», – коментує Олексій Гладушевський.

Нагадаємо, що стрічка “Мій юний принц”, режисер якого Хачік Васілян у вересні цього року увійшла до переліку кінопроєктів-переможців 17-го конкурсного відбору Держкіно. Фільм посів перше місце в рейтингу за напрямком "Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості (авторські)" 

З бюджетних коштів на кінострічку в Раді планують виділити близько 20 млн гривень, а 5 млн грн студія залучає сама. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ