Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водіїв автобусів, які упродовж року допустили понад два порушення, перевірятимуть на знання правил дорожнього руху

Водіїв автобусів, які упродовж року допустили три і більше порушень, перевірятимуть на знання правил дорожнього руху, — повідомив „Гал-info” начальник сектору Державної автомобільно-технічної інспекції Олег Романюк.
За його словами, при кожному МРЕВ будуть створені спеціальні атестаційні комісії, які перевірятимуть знання водіями правил і якщо шофери іспиту не складуть, то їх позбавлятимуть права працювати на громадському транспорті. Крім цього, як наголосив Олег Романюк, ДАІшники ініціюватимуть подання на позбавлення ліцензії на право перевезення фірм, які у своїй роботі допускають систематичні порушення.
Такі нововведення, які стануть вже постійними, пов’язані з тим, що від 20 січня в Україні, як зазначив сектору Державної автомобільно-технічної інспекції, розпочалося додаткове відпрацювання громадського транспорту.
«Оскільки в Україні різко збільшилася аварійність, МВС дало вказівку провести додаткове відпрацювання. Насамперед це стосується громадського транспорту, адже аварії, які стаються з громадським транспортом, часто мають дуже серйозні наслідки і тягнуть за собою загибель великої кількості людей», — пояснив Олег Романюк.
За його словами, останнім часом кількість аварій в Україні зросла на 16%, кількість смертельних випадків, внаслідок ДТП, — на 9%, а травматизм на дорозі зріс на 13%.
Щоправда, на Львівщині збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод, як він запевнив, немає.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ