Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вогнепальне поранення Кушнарьова – прикра випадковість – Ганна Герман

Один з найвпливовіших людей у Партії регіонів Євген Кушнарьов отримав вогнепальне поранення під час полювання.
«Ми сподіваємось, що це прикра випадковість, а не щось інше», – про це в коментарі «Гал-info» повідомила народний депутат, член фракції Партії регіонів Ганна Герман.
«У нас виникає чимало запитань довкола цієї трагедії, оскільки з такими людьми, як Євген Кушнарьов, рідко трапляються подібні випадковості. Ми сподіваємося, що правоохоронні органи розберуться, як було насправді, і поставлять останню крапку у цій справі», – зазначила народний депутат.
«Ми дуже занепокоєні і стривожені станом здоров‘я, в якому перебуває Євген Кушнарьов. Його стан надзвичайно критичний. Нам залишається тільки молити Бога про його видужання, бо лікарі вже зробили все, що могли», – додала вона.
Про подробиці трагедії Ганна Герман відмовилась розповідати, оскільки не знає деталей інциденту. Однак вона сказала, що «депутат був поранений уже після того, як повертався з полювання, і хтось вистрілив».
Нагадаємо, що вчора Євген Кушнарьов отримав вогнепальне поранення. Інцидент відбувся біля села Червоний Шахтар Ізюмського району в мисливському господарстві "Гай" близько 14.00 години. За даними керівника управління з питань взаємодії з правоохоронними органами Харківської облдержадміністрації Олександра Нечипоренка, це відбулося, коли «вони їхали на машині, на дорогу вискочив вовк, і вони почали стріляти». Нечипоренко відзначив, що «куля пройшла навиліт, зачеплені нирка і кишечник. У результаті Кушнарьов втратив багато крові».
Депутат Євген Кушнарьов, що був доставлений у вівторок в Ізюмську центральну міську лікарню з вогнепальним пораненням у живіт і великою втратою крові, прооперований і переведений у відділення інтенсивної терапії і реанімації. У результаті 6-годинної операції Кушнарьову було видалено нирку та 40 см кишечника. Із Харкова виїхала ще одна група лікарів, потрібні були додаткові запаси крові.
Ізюмська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу, в якій інцидент кваліфікується як "нещасний випадок".
Сьогодні міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко прибув до Ізюмської лікарні, де проходить консиліум лікарів відносно стану здоров'я депутата Євгена Кушнарьова. За словами міністра, «у Кушнарьова пошкоджена вся права сторона черевної порожнини, зокрема печінка, нирки, кишечник. У ході операції в нього видалили одну нирку й близько 40 см кишечника». Поляченко відзначив, що «позитивним моментом є те, що вдалося зупинити кровотечу». Він також додав, що «печінка була затомпонована».
Водночас у ході операції, яка тривала з 17.00 до 22.00 вівторка, Кушнарьову влили близько 2 л плазми, що дозволило трохи стабілізувати ситуацію. У ході операції були зупинки, щоб стабілізувати тиск. Міністр також додав, що «Кушнарьов перебуває в такому стані, коли транспортування виключене».
За словами Поляченка, «щопівгодини проходять консиліуми, лікарі по телефону консультуються з фахівцями Академії медичних наук».
Міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко повідомив, що «станом на 10 годину ранку стан депутата від Партії регіонів Євгена Кушнарьова характеризується як критичний». Він також повідомив, що «з Німеччини мають прибути лікарі – переважно реаніматологи та абдомінальні хірурги, які мають прибути за годину – півтори».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ