Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Волкер оцінив ймовірність позбавлення Росії права вето у РБ ООН

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер назвав вкрай малоймовірною можливість позбавлення Росії права вето в Раді Безпеки ООН при розгляді питання про розміщення миротворців у ОРДЛО.

"Росія має право вето. Я не думаю, що хтось намагатиметься це змінити", - заявив американський дипломат в інтерв'ю телеканалу "112. Україна", опублікованому в неділю, 28 січня.

За словами Волкера, він не розглядає цей варіант серйозно, так як для США важливо зберегти можливість прямої комунікації з РФ.

"Вона грає ключову роль в цьому конфлікті. І якщо ми хочемо її вирішити, потрібно працювати з Росією. Вона повинна погодитися припинити конфлікт. Тому діалог дуже важливий", – підкреслив спецпредставник Держдепартаменту.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін допустив можливість позбавлення Росії право вето на час погодження Радою Безпеки ООН мандата миротворчої місії в Донбасі у разі визнання її стороною конфлікту згвдно зі ст. 27 Статуту Організації.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що США підтримують розміщення миротворчої місії в Донбасі, але без згоди РФ втілити цей задум буде неможливо.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив упевненість, що якщо у зону проведення АТО не буде введений миротворчий контингент, збройний конфлікт у Донбасі буде заморожений.

Голова українського зовнішньополітичного відомства вказав на маніпулятивність заяв керівника МЗС РФ Сергія Лаврова, який поставив знак рівності між введенням миротворців і окупацією регіону.

Крім того, РФ категорично не хоче пускати миротворців схід від лінії розмежування.

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ