Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Володимир Балух припинив голодування

Український активіст, політв’язень Володимир Балух, після винесення несправедливого і незаконного вироку, перед переведенням в колонію звернувся до всіх українців. Його лист був оприлюднений сьогодні, 9 жовтня, на прес-конференції в Києві. Про це інформують у прес-службі Кримської правозахисної групи.

"Використавши останній шанс віднайти в каральній системі окупанта бодай шпарину, де б жевріли паростки здорового глузду або натяку на честь, я вирішив припинити режим голодування. Намагатимусь зберегти себе в цьому оксюмороні, але, в жодному разі не робитиму це за будь яку ціну. Честь і гідність мого Народу, відстояні на Майдані ціною життів Героїв Небесної Сотні вартують і більше, ніж життя окремо взятого мене. Саме тому я не дозволю собі вживати їжу з рук окупанта і вдягнути його тюремну робу", - пише Володимир Балух.

Політв’язень звертається з останньою волею: "Розуміючи наслідки дієвого дотримання мною тексту цієї заяви, звертаюсь до Вас і прошу виконати свою останню волю: в разі фізичної або психічної смерті не залишати моє тіло на окупованій території. Місце перебування тіла лишаю обрати своїй родині, - я б волів, щоб це була сільська місцина на березі Дніпра неподалік Києва".

Засудженому в Криму Балуху залишилося сидіти в тюрмі трохи більш ніж рік

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ