Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Парасюк: Що таке Мінські домовленості ?

"Давайте розберемось, що таке "Мінські домовленості", за формою і змістом", - Володимир Парасюк на своїй Facebook сторінці.

"Мінські домовленості" - це спосіб врегулювання конфлікту на Сході України, який запропонувала ООН. Це навіть не документ, це швидше, ідея.

Яку юридичну силу мають "Мінські домовленості"?

Жодної. Адже цей документ ніхто не ратифікував. Якщо говорити простішими словами, то ніхто під ним не підписався. Жодна з країн, які беруть участь в перемовинах, не прийняла рішення про відповідальність за свої дії. Якщо, для прикладу, брати Україну, в нас парламентсько-президентська форма правління і коли мова йде про такі документи, рішення приймає Верховна Рада. А ми нічого не голосували.

Для чого це путіну?

Санкції тиснуть і треба показати, що росія готова до діалогу. Необхідно створити враження, що путін в цій війні виступає гарантом "миру". Насправді ж, він не збирається виконувати ніяких "домовленостей", бо в першу чергу, його не зрозуміє його ж народ. Майже 3 роки путін промиває мізки росіянам "фашизмом в Україні" і лякає "бандерівцями", а тут бере і здає "русскоязычный" Донбас. Він на це не піде. Йому потрібна війна в Україні, але щоб вона справляла враження громадянської. Тому через "Мінські домовленості" путін намагається показати, що він сторона, яка врегульовує конфлікт, а не сторона, яка воює.

Для чого це Оланду і Меркель?

Франція, Німеччина і більшість країн Європи залежні від російського газу. Їм не потрібна дестабілізація, адже, при подальшій ескалації конфлікту, може статись потужний "БАБАХ" десь на Півночі України, де труба заходить з росії на нашу територію. До речі, а нікого не дивує,
що війна йде там, де нема газової труби і навпаки, де вона проходить війни нема? Повертаючись до Німеччини і Франції, саме ці країни є основними розпорядниками російського газу в Європі. Отже, без комерції тут ніяк. Бізнес працює, гроші заробляються, а тут все може опинитись під загрозою, тому ці країни будуть робити все для того, щоб зона конфлікту не збільшувалась, але чи керуватимуться вони при цьому інтересами України?

Що робить Порошенко?

Забагато на себе бере! Він дійсно гарант Конституції, але він не є власником України. Його основне завдання як гетьмана - це захист. Коли Петро Олексійович ставав президентом, йому в руки дали булаву, а не шоколадку. А булава це - зброя. Тому борись і не бійся, але ж ні, і тут комерція важливіша, якщо не своя, то близьких друзів точно. Порошенкові дуже непотрібна ця війна, адже вона є однією із загроз його владі. Український народ терпеливий, але в міру. Тому "Мінськ" для нашого президента - це тимчасовий запобіжник, однак, він вже не витримує навантаження.

Що би я робив?

Якщо трактувати це як наш "внутрішній" конфлікт, то просто закінчив би АТО. Або оглосив військовий стан, юридично визнав росію ворогом і вимагав дотримання Будапештського меморандуму.

І на завершення. Чи піде путін далі?

Не думаю. Якби хотів, вже давно б пішов. Він розуміє, що третя світова - це його могила.

Дякую за увагу", - зазначив нардеп Володимир Парасюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ