Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Волинську обласну виборчу комісію очолив син друга Палиці

У період виборів на Волині працюватиме обласна виборча комісія, чотири районних та одинадцять міських виборчих комісій. Про це йдеться у постанові Центральної виборчої комісії про формування складу територіальних виборчих комісій
Іван Лазорко із батьком Олександром. Фото зі сторінки Івана Лазорка у Фейсбук.

Головою обласної територіальної виборчої комісії від політичної партії «За майбутнє» на виборах 25 жовтня буде Іван Лазорко. Батьком Івана Лазорка є Олександр Лазорко – колишній голова ПАТ «Укртранснафта», давній друг і однокурсник народного депутата від Луцька, голови партії «За майбутнє» Ігоря Палиці. Неофіційно його називали менеджером Ігоря Коломойського. Про це повідомило видання "Сила правди".

Олександр Лазорко кілька років переховувався від правосуддя у Великобританії через те, що проти нього, як керівника «Укртранснафти», були відкриті кримінальні провадження щодо завдання збитків державі. 

У 2019-му він повернувся в Україну і в інтерв’ю розповідав про політичне майбутнє сина Івана. Мовляв, що він мріє про політичну кар’єру і хоче не купити готову партію, а створити її, щоб потім іти на вибори. На президентських виборах у 2019 році Іван Лазорко був довіреною особою кандидата у президенти Олександра Шевченка у 223 виборчому окрузі. 

Схоже, політична кар’єра у Лазорка молодшого почала складатися – він очолив обласну виборчу комісію, посунувши її багаторічного голову Миколу Євтушина. Останній очолював обласну виборчу комісію із 2005 року. Цьогоріч в обласній виборчій комісії Микола Євтушин працюватиме заступником голови за поданням політичної партії «Слуга народу». 

Секретарем комісії за поданням політичної партії «Батьківщина» стала Наталія Присяжна. За інформацією фінансового звіту партії «Батьківщина», торік лучанка Наталія Присяжна пожертвувала центральному осередку партії Юлії Тимошенко 14 тисяч гривень. 

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала персональний і партійний склад 16 територіальних виборчих комісій, утворених на Волині. Виявилося, що партія «За майбутнє», яку очолює волинянин Ігор Палиця, отримала найбільше керівних посад у 16 територіальних виборчих комісіях області. 9 із 16 комісій очолили особи за поданням саме партії «За майбутнє», в тому числі і обласну. Загалом вона взяла майже 30% керівних посад у всіх 16 комісіях. Ще 23% посад отримала «Батьківщина», «Слуга народу» – 16,7%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ