Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Волинським атовцям допомогли "увійти в ІТ"

Майже три місяці ветерани та ветеранки, які отримали стипендію від міжнародної організації IREX, навчалися на короткострокових курсах.

Про це Гал-інфо повідомила журналістка Юлія Грищук.

Конкурс стипендій для ветеранів та ветеранок АТО/ООС стартував у вересні 2021, а у жовтні переможці отримали стипендію до 500 USD або ж співфінансування на короткострокове навчання.

Волинських ветеранів зведуть із роботодавцями в онлайні

«Ветерани та ветеранки – в тренді. Тому, як і цивільне населення, багато з них хочуть здобути професію в IT. Це і проєктний менеджмент в IT, і спеціалізовані курси з програмування. У нас близько 80% заявок так чи інакше стосуються інформаційних технологій. Ще популярними серед ветеранів та ветеранок є курси англійської мови. Це також зрозуміло , адже англійська підвищує шанс на працевлаштування та є необхідною у дуже багатьох галузях. Популярними є творчі спеціальності: курси тату-майстерності, художні, графічний дизайн, фото, відео. В пріоритеті й те, що пов’язане з фізичною реабілітацією. Багато колишніх військових ще й мають медичну освіту», - розповіла представниця програми реінтеграції ветеранів IREX Вікторія Климчук-Длугач.

Географія конкурсу охопила чимало регіонів України. Переможці та переможниці, окрім Волинської, представляють також Львівську, Одеську, Сумську, Дніпропетровську, Донецьку, Київську, Луганську області та Київ.

В організації IREX наголошують, що такі проєкти важливі тому, що самі ветерани важливі та їхня реінтеграція важлива для України.

Станом на зараз, в Україні понад 400 тис. учасників бойових дій - це достатньо велика кількість по відношенню до кількості населення держави.

«Відповідно, їхній добробут, стабільний економічний та психологічний стан важливі, особливо в контексті унікального досвіду, який вони отримали”, - підкреслює координаторка проєкту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ