Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВООЗ вважає, що досвід України в боротьбі з епідемією грипу А/H1N1 буде корисним для інших країн

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із групою експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я. «Ми надаємо важливого значення діяльності експертної групи ВООЗ у контексті визначення подальших напрямків боротьби зі спалахом епідемії», - наголосив Президент України на початку зустрічі, додавши, що Україна повністю відкрита для співробітництва із Всесвітньою організацією охорони здоров’я і сподівається на прикладну допомогу. Передає офіційний сайт глави держави.

Характеризуючи ситуацію в Україні щодо захворювання на грип, Президент відзначив, що загальна динаміка є досить позитивною.

Водночас Глава держави наголосив на недоступності лабораторних досліджень для більшості регіонів України. «Україна має винести уроки з епідемії грипу», - зауважив Віктор Ющенко.

Також Президент подякував ВООЗ за швидке реагування на звернення української сторони з проханням про направлення місії з оцінки епідемічної ситуації щодо захворювання на грип в Україні.

У свою чергу керівник групи експертів ВООЗ Юкка Пуккіла підкреслив, що досвід України в боротьбі з епідемією грипу А/H1N1 буде корисним для інших країн. «Ці результати важливі не лише для України. Зараз усі погляди прикуті до вашої країни. Досвід України допоможе поліпшити реагування інших країн на цей грип», - сказав він.

Місія ВООЗ прибула до Києва 2 листопада ц.р. на запрошення української сторони для оцінки епідеміологічної ситуації щодо захворювання на грип у нашій країні. До складу делегації входять досвідчені епідеміологи, вірусологи та інфекціоністи.
У зустрічі взяли участь керівник місії ВООЗ, начальник Відділу готовності та реагування на стихійні лиха Європейського регіонального бюро ВООЗ Юкка Пуккіла, експерт ВООЗ, спеціаліст з інтенсивної терапії Королівського госпіталю Лейсестера Саймон Мердел, Координатор системи ООН в Україні, постійний представник ПРООН в Україні Олів'є Адам, Представник ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо та Керівник Бюро ВООЗ в Україні Ігор Поканевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ