Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВПО на Львівщині зможуть отримати фінансову допомогу на оренду житла

На Львівщини провели реєстрацію внутрішньо переміщених осіб на програму цільової фінансової допомоги на оренду житла. Про це повідомили в пресслужбі ЛОДА.

Грошові виплати за проєктом надають лише на одну особу з домогосподарства.

24 та 25 липня за ініціативи команди Стрийського офісу Координаційного центру підтримки цивільного населення міжнародна гуманітарна організація Help – Hilfe zur Selbsthilfe в Україні за фінансової підтримки Aktion Deutschland Hilft провела реєстрацію внутрішньо переміщених осіб на програму цільової фінансової допомоги на оренду житла.

Цільову грошову допомогу на оренду житла в літній період надали для осіб, які є громадянами України (18+ років), мають статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО) від 24 лютого 2022 та належать до вразливих категорій населення, такі як люди з інвалідністю, багатодітні родини, одноосібне батьківство та прийомні сім'ї.

Грошові виплати за проєктом надають лише на одну особу з домогосподарства. Зазначимо, що з Львівської області зареєстровано 259 домогосподарств, загалом 917 осіб з категорії ВПО.

Призначення готівки на оренду житла – це забезпечення короткострокової підтримки домогосподарства, які відносяться до будь-якого з цих пунктів:

  • домогосподарства, які мешкають в центрах колективного проживання (МКП, гуртожиток, шелтер) та бажають виїхати в орендоване житло;
  • які вже винаймають житло та потребують фінансової підтримки для покриття потреби в оплаті оренди та комунальних послуг;
  • для підтримки постраждалих від ракетного удару чи стихійного лиха, для допомоги в оренді тимчасового житла.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ