Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вселенський Патріарх Варфоломій привітав українців з Днем Незалежності.

Привітання Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія з нагоди 29-ї річниці Незалежності України

У цей день ми щиро вітаємо благочестивий український народ з 29-ю річницею проголошення незалежності Української Держави. Історія пов'язує Україну та Вселенський патріархат ще з часів Київської Русі.

Справді, наприкінці Х-го століття Cвятий рівноапостольний князь Володимир шукав віру, яка б об’єднала його народ і принесла мир і справедливість, а також надію на вічне життя. Він знайшов її через своїх послів у Константинополі у соборі Святої Софії, базиліці Божественної Мудрості, де вони відвідували Божественні Літургії і не розуміли, чи вони знаходяться на Небі, чи на Землі.

Тоді святий Володимир прийняв рішення надати Християнство своєму народові, отримавши святе Хрещення від ієрархів та духовенства Святої та Великої Христової Церкви, які прийшли з Константинополя.

Таким чином, Вселенський престол став Материнською церквою Українського народу, а прийняття Християнства принесло суспільству християнські цінності та надало імпульс розвитку грамоти, мистецтва та освіти.

Відтоді минуло тисячоліття, тисячоліття багатої, але іноді жахливої історії, протягом якої Церква - Матір завжди супроводжувала боголюбивий Український народ, призначала її ієрархів, благословляла її лідерів, навчала її духовенство і молилась за всіх віруючих. Наприкінці особливо трагічного XX-го століття, відсвяткувавши тисячоліття Хрещення Київської Русі, український народ був благословлений отримати свою таку бажану незалежність від радянської атеїстичної держави, від якої так сильно постраждав. І після більш ніж чверті століття політичної незалежності Вселенський Престол надав благочестивим православним віруючим України власну автокефальну церкву.

У цей День Незалежності ми бажаємо, щоб боголюбивий український народ назавжди пам’ятав про віру своїх предків, як це записано у Святому Писанні: «Згадайте ваших вождів, які промовляли вам слово Боже; подивіться на результати їх життєвого шляху та наслідуйте їхню віру», щоб Українська Держава процвітала у мирі та справедливості, в любові та єдності, з вірою у прихід Царства Божого.

Ми даруємо вам всім – світським і церковним лідерам, христолюбивим військовим, медикам, освітянам та всім громадянам доброї волі - наше Патріарше Благословення: «Кожен добрий і довершений дар приходить згори, від Отця, який створив усі світила небесні» (від Якова 1:17) задля процвітання та спасіння нашого любого Українського Народу.

Неофіційний переклад Генерального консульства України в Стамбулі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ