Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всеукраїнська Рада Церков готує звернення на підтримку українських в’язнів Кремля

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) звернеться до керівництва Росії з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля. Відповідні документи готує Секретаріат ВРЦіРО за результатами засідання представників конфесій, яке відбулося 12 червня, повідомив Інститут релігійної свободи.

Кінорежисер Олег Сенцов голодує у в'язниці вже 30-й день на знак протесту проти політичних переслідувань Росією українських громадян, у тому числі в незаконно анексованому Криму.

Раніше Секретаріат ВРЦіРО ознайомився з відео-презентацією звіту «Як звільнити в'язнів Кремля? Міжнародний досвід та висновки для України», яку представила головна редакторка Euromaidan Press Аля Шандра.

Окрім цього, представники конфесій обговорили проблематику антидискримінаційної експертизи підручників і освітніх програм, яку проводить МОН. З метою недопущення паплюження цінності повної сім’ї, батьківства і материнства, дискримінації віруючих громадян та зневаги до ролі церкви у суспільстві, Рада Церков спрямує до Міністерства освіти свої зауваження відносно ідеологічної однобічності та заангажованості вказаної експертизи.

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ