Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Втручання у вибори: Росія намагається вплинути на молодь — розвідка ЄС

Європейські розвідслужби переконані, що Росія намагається вплинути на вибори до Європарламенту, хоча діє не так відверто, як це було під час виборів у США або Франції.

Про це пише в суботу Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на агенцію dpa, у розпорядженні якої є документ спецслужб, передає Укрінформ.

"Європейські розвідслужби переконані, що Росія вбачає у виборчій боротьбі в Європі шанс для дестабілізації ЄС. Проте Москва змінила свої методи", - йдеться у статті.

Зокрема, є намагання впливу за допомогою соціальних мереж. Також державні телеканали Росії на кшталт RT, який працює багатьма мовами, підтримують орієнтованих на РФ політиків і партії та євроскептиків. Особливою групою впливу є молодь, якій нав'язується думка про те, що вибори — незначущі.

Зміну тактики, яка зараз є не такою відвертою, фахівці пояснюють тим, що наслідками попередніх спроб втручання стала висилка багатьох російських дипломатів із зарубіжних країн, а також тим, що західним спецслужбам вдалося знищити багато російських мереж, у які Москва вклала величезну кількість грошей та ресурсів.

Російський уряд категорично відкидає такі звинувачення. МЗС РФ заявило агенції dpa, що Росія не втручається у вибори в державах ЄС, чи інших країнах і не робила цього раніше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ