Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вугільні шахти на Львівщині отримають 8 млн.грн. на модернізацію

ДП "Львіввугілля" отримало з державного бюджету 8 млн. гривень на модернізацію. Про це розповів Ігор Насалик, міністр енергетики і вугільної промисловості під час свого візиту на Львівщину.

"17 травня рада реформ при Президенті України розгляне розроблену нами програму розвитку енергетичного сектору. Під цю програму передбачений фінансовий ресурс. В першу чергу нам необхідно забезпечити можливість роботи шахт, забезпечити безпеку людей. В подальшому диференціюємо шахти: хто може працювати – нехай працюють, в іншому випадку - приватизація, - Наголосив Ігор Насалик.

Обладнання шахт відпрацювало свій ресурс на 80 відсотків. "Вперше за останні роки ми отримали кошти на модернізацію обладнання. Загалом підприємство очікує 18 мільйонів гривень уже цього місяця", - зазначив Андрій Дяченко, гендиректор ДП "Львіввугілля".

"Ми працюємо на застарілому обладнанні. Сьогодні ми спроможні наростити видобуток вугілля. Кошти котрі ми отримаємо на модернізацію обладнання ми використаємо для відкриття трьох низькозольних лав на шахтах Межирічанська, Великомостівська і Степова", - розповів Андрій Дяченко.

Він також зазначив, що в результаті модернізації видобуток буде збільшено на 1,5 тисячі тон. "Наше вугілля не потребує збагачення і буде відправлятись напряму на генеруючі компанії", - зазначив Андрій Дяченко.

Модернізація обладнання дозволить вугільним підприємства вийти на беззбитковий режим роботи.

Окрім того він зазначив, що на сьогоднішній день заборгованість перед шахтарями по заробітній платі за березень погашена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ