Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори 2019: Журавльов, Носенко, Ващенко

Гал-інфо продовжує розповідати про кандидатів у президенти. Цього разу в нашому огляді люди, про яких багато хто почує вперше. Тим не менш вони знайшли по 2,5 мільйони застави, подали декларації і навіть написали передвиборчі програми.

Василь Журавльов

Що відомо про Василя Журавльова?

Василь Журавльов – чинний президент Федерації футболу Маріуполя. Був обраний на посаду в 2016 році. За рік до цього балотувався на посаду мера Маріуполя, але посів 5 місце з 1,8 % голосів.

Журавльов є активним критиком київського "Динамо" та братів Суркісів. Минулого року він заявляв, що Віктор Медведчук допомагав клубу під час суду в Лозанні. Тоді "Динамо" позивалось до Спортивного арбітражного суду щодо зарахування технічної поразки за неявку на матч УПЛ до Маріуполя. Клуб вирішив, що в місті грати небезпечно через близькість до фронту та попередження про можливі теракти.

Також Журавльов є близькою людиною нинішнього президента Федерації футболу України Павелка, який за сумісництвом депутат Верховної Ради від ББП.

Є висуванцем партії "Стабільність".

Політична програма

У програмі Журавльов обіцяє повернути Крим та Донбас, досягнути членства в НАТО та створити професійну боєздатну армію. Крім того, політик виступає за детінізацію економіки, ріст експорту та захист українського виробника.  

Василь Журавльов

Також у його планах прийняття державної Соціальної доктрини, яка забезпечить робочі місця та гідний заробіток. Журнавльов обіцяє забезпечити інформаційний сувернітет країни та контроль над процесом децентралізації.

Декларація

За 2017 рік згідно з декларацією ні Журавльов, ні його дружина та діти не заробили жодної гривні. Але у нього збереглись активи: 23 тис. доларів та 508 тис. гривень готівкою.

Політик стверджує, що для застави в ЦВК взяв безвідсоткову позику в сумі 2,5 млн грн.

Журавльов є власником будинку під Маріуполем на 144 м кв., право на користування яким мають дружина, мати та діти політика. Супутниця кандидата в президенти Вікторія володіє також квартирою в самому Маріополі площею 239 м кв. Крім того, у декларації Журавльова вказані два нежитлові приміщення – одне у власності дружини, інше – матері.

Крім того, політик має годинники марок Hublot і Patek Philippe, а його дружина – фірми CARTIER та Hublot. Мати Муравльова є власницею компанії "М.О.Р.Е. ПАРТНЕРС".

*********************************************************

Сергій Носенко

Що відомо про Сергія Носенка?

Сергій Носенко – український бізнесмен. До 2019 року був керуючим директором в компанії International Investment Partners (США). Носенко займається бізнесом у сфері сировинних ресурсів, базових металів та інфраструктури. Також він одним із засновників ГО "Розвиток", яка займається створенням мережі креативних хабів.

У 2016 році бізнесмен брав участь у довиборах до Верховної Ради в одномандатному окрузі на Полтавщині, але не пройшов.

Сергій Носенко

Має ділові стосунки з ще одним кандидатом у президенти Валентином Наливайченком. Їх доньки разом заснували компанію "Смайл Холдинг Україна". Наливайченко працював там консультантом з питань іноземних інвестицій. А Носенко мав посаду посаду координатора з економічних питань "Антикорупційного руху Валентина Наливайченка".

Політична програма

Носенко виступає за скасування примусового призову до війська та переведення армії на контрактний формат. Також він є прихильником вільного володіння зброєю.

Кандидат пропонує обмежити співпрацю з МВФ, скасувати мораторії на продаж с/г земель та монетизувати всі пільги.

Економічне зростання України Носенко вважає "магнітом" молоді з окупованих територій. Держава повинна зробити так, аби люди свідомо та вільно обирали Україну як країну, де вони хочуть жити.

Декларація

За 2017 рік Носенко заробив майже 7,5 млн гривень. Стільки зарплати він отримав від ТОВ "Інтернешнл Інвестмент Партнерс Україна".

На банківських рахунках політик тримає загалом більше 246 тисяч гривень, 917 доларів і 191 євро. Готівкою Носенко має 1 млн гривен, 40 тисяч євро і 50 тисяч доларів.

У Києві кандидат у президент володіє двома квартирами на 168 та 38 м кв. Також у Київській області Носенко має дві земельні ділянки на 3600 та 200 м кв.

Автопарк політика складається з чотирьох автомобілів – два Land Rover 2008 і 2014 років випуску за 790 тис. та 2,3 млн гривень відповідно. Ще в нього два Porsche Cayenne 2008 і 2012 років випуску, вартість яких невідома. Один Porsche належить дружині.  

*********************************************************

Олександр Ващенко

Що відомо про Олександра Ващенка?

Олександр Ващенко є головою правління ГО "Влада народу" та власником Міжнародної телерадіокомпанії "АВІ ТІВІ". Він двічі балотувався до Верховної Ради України – в 2002 та 2006 роках, проте депутатом не став. У IV скликанні Ради Ващенко був помічником нардепа "Блоку Наша Україна" Петра Ющенка.

У 2010 році Ващенко теж балотувався на посаду президента, проте ЦВК відмовила йому в реєстрації кандидатури через порушення процедури подачі документів.

Політична програма

У своїй передвиборчій програмі Ващенко виступає за створення Української Народної Республіки та народного трибуналу, який розглядатиме злочини проти держави.

Кандидат у президенти обіцяє довести до кінця люстрацію та зробити посаду Генпрокурора виборною. Депутатів та главу держави чекає позбавлення недоторканості.

Олександр Ващенко

Також Ващенко збирається провести інвентаризацію земель та обмежити розмір приватного володіння.

Крим та Донбас буде повернуто мирним шляхом; винні у військових злочинах покарані, а півострів перетворено на особливу економічну зону.

Декларація

У 2017 кандидат у президенти не заробив ні копійки, але в нього збереглись чималі накопичення –  5 550 000 гривень, 523 000 доларів та 320 000 євро.

Ващенко задекларував дві столичні квартири – 83 та 101 м кв. Більша у власності Ващенко Євдокії.

Кандидат у президенти має 100% акції "Міжнародного центру економіки та права" та телерадіокомпанії "АВІ ТІВІ", 51% будівельно-інвестиційної компанії "ВІК", 85% "ТНК Українська нафтогазова група", 19% акцій "Вуд-Продакшен", долі у компаніях "Ролан", "Парк Палац" і "А-Тел".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ