Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори в ОТГ: кандидати говорять про підкуп

У Старосамбірському районі точиться гостра боротьба за перемогу на виборах голови Нижанковицької селищної ради об’єднаної територіальної громади. Як розповів в коментарі Гал-інфо один із кандидатів на цю посаду Володимир Смолінський, деякі речі можна трактувати, як підкуп виборців.

«Сторона опонента намагається виграти правдами і не правдами. По хатах розносять гроші, гречку, тушонку», - сказав він.

На запитання Гал-інфо чи звертався він з цього приводу до правоохоронних органів Володимир Смолінський зазначив, що не звертався ні до правоохоронців, ні до спостерігачів, щоб зафіксувати порушення.

Нагадаємо, що опонентом Володимира Смолінського («Батьківщина») є самовисуванець Андрій Богасик.

Зі Львова не видно, як села "засівають" гречкою

Додамо, що раніше Громадська мережа ОПОРА, яка займається спостереженням на виборах, повідомляла, що не фіксує фактів підкупу виборців.  

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Нагадаємо, що 18 грудня у шести новостворених об’єднаних територіальних громадах у Львівській області відбуватимуться вибори.

Статус сільських територіальних громад матимуть: Жовтанецька - 5 кандидатів на голову ОТГ (Кам’янко-Бузький район), Давидівська - 4 кандидати на голову ОТГ(Пустомитівський район), Нижанковицька - 2 кандидати на голову ОТГ, (Старосамбірський район), Шегинівська (Мостиський район).

Вибори у цих ОТГ відбуватимуться за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах.

Хто претендує на посади голів об’єднаних громад: вибори на Львівщині

У міських громадах Мостиській та Судововишнянській (Мостиський район) вибори пройдуть за пропорційною системою в багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками місцевих організацій політичних партій із закріпленням кандидатів за територіальними виборчими округами.

Додамо, міських голів територіальних громад обиратимуть за мажоритарною системою відносної більшості.

Також нагадаємо, що ЦВК призначила на 11 грудня 2016 р.  перші вибори в 41 ОТГ, на 18 грудня 2016 р. – в 143 ОТГ. Впродовж 2016 року перші вибори проведено у 25 ОТГ.

ЦВК прийнято рішення про відсутність правових підстав для оголошення перших місцевих виборів в 31 ОТГ. На розгляді в ЦВК знаходиться звернення щодо оголошення перших виборів у 19 ОТГ. Облдержадміністраціями готуються звернення до ЦВК щодо оголошення перших виборів у 9 ОТГ.  Облдержадміністраціями готуються висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень щодо утворення 15 ОТГ. Територіальними громадами приймаються рішення щодо об’єднання територіальних громад (після отримання позитивного висновку) та створення 25 ОТГ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ