Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Видавництво "Віхола" припиняє співпрацю зі Спартаком Субботою

Видавництво "Віхола" не продовжуватиме співпрацю зі Спартаком Субботою, не додруковуватиме його книги та не видаватиме нові.
На фото книга авторства Спартака Субботи видавництва "Віхола". Фото - Суспільне

Про це 13 квітня повідомили на сторінці видавництва у Facebook, пише Суспільне. 

"Ми не додруковуватимемо нові тиражі книжки "Припини це", а також не будемо видавати нову книжку автора. Наразі ми працюємо над тим, аби владнати усі технічні та юридичні аспекти припинення нашої співпраці", – йдеться у повідомленні "Віхоли".

Хто такий Спартак Суббота та в чому справа? 

Спартак Суббота – співавтор популярного шоу "Подкаст терапія" на Youtube. Разом із колегою актором Євгеном Яновичем у подкасті вони розбирали різноманітні психологічні теми. Позиціонує себе як спеціаліста в галузі когнітивно-поведінкової психотерапії та схема-терапії, психотерапевта та психіатра, кандидата психологічних наук. 

Під час повномасштабного вторгнення разом з шоу "Подкаст терапія" їздили туром по Україні та збирали кошти для Збройних Сил України. 

11 квітня незалежне українське онлайн-медіа "Свідомі" опублікувало 7-місячне розслідування психолога та гештальт-терапевта Іллі Полудьонного, який проаналізував чисельні інтерв'ю та відкриті джерела про Спартака Субботу й з'ясував, що більшість із того, що Суббота говорить про свою освіту, місця роботи та навички – неправда.

12 квітня актор і співватор "Подкаст терапії" Євген Янович оголосив про закриття проєкту, який вони робили разом зі Спартаком Субботою. Тур Україною також було скасовано, а кошти за квитки буде повернено. 

Янович зазначив, що прочитав усю текстову версію розслідування та відкрив для себе нову інформацію. Йому важко зробити висновки, проте він прийняв рішення, яке є остаточним, – закрити подкаст.

"Важливо розуміти. Я щиро переконаний, що 86 випусків подкасту були корисними і я реально не отримував жодного повідомлення, де мені б написали: "Через ваш подкаст моє життя стало гірше". Натомість, протилежних повідомлень були тисячі. Я б дуже хотів, аби люди приділяли увагу собі і розвивались далі. Мені подобалось відчуття, що я робив щось корисне. Принаймні, мені так здавалось", – написав Янович.

Розслідування у відеоформаті можна також переглянути на каналі автора Іллі Полудьонного. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ