Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Види автоламп, їх особливості та переваги

У сучасних автомобілях можна знайти близько 200 різних джерел світла, включаючи лампи для зовнішнього, салонного та приладового освітлення.

Хоча відмова половини з них може створити деякі незручності, це не так критично, як відсутність чи несправність головних освітлювальних приладів в автомобілі.

Лампи ближнього і дальнього світла, а також протитуманні фари є надзвичайно важливими елементами. Вони відповідають за безпеку водія й інших учасників дорожнього руху. 

Ви можете купити ледовські фари на ринку або в спеціалізованому магазині. Однак вибір якісного автомобільного освітлення не просте завдання.

Виробники намагаються прикрасити пакування яскравими кольорами та обіцянками збільшення ефективності на 60-90% і навіть 150%. Але, як показує життєва практика інформація на пакуванні часто не відповідає дійсності. Тому може призвести до плутанини та невизначеності. 

Для тих, хто хоче купити лед фари гарної якості, потрібно розібратись з нюансами автомобільного освітлення. 

Галогенні лампи найпоширеніший тип автомобільних фар. Вони не дорогі, зазвичай їх встановлюють автовиробники.

Працюють такі лампи на основі ниток, які складаються з галогену і вольфраму. Нитки нагріваються і таким чином створюють світло, при цьому не виникає небезпеки теплового пошкодження автомобіля. 

Великий вибір освітлювальних приладів пропонує магазин автозапчастин Львів, тут можна купити необхідний девайс та отримати на нього гарантію. 

Ксенонові лампи HID - це ті, які здалека кидаються в очі. Вони освітлюють дорогу яскраво-білим світлом. У таких лампах міститься особливий газ, який заряджається і запалюється за допомогою електродів. Проте для того, щоб ці лампи повністю розкрили свій потенціал, їм потрібно трохи часу на повну зарядку. Ксенонові лампи видають більше яскравого світла, ніж галогенні. З одного боку це добре, бо вони гарно освітлюють, з іншого може викладати дискомфорт та бути небезпечним для водіїв на зустрічній смузі. Тому якщо ви в пошуках яскравого світла автозапчастини Львів проконсультують та допоможуть підібрати необхідний товар. 

Світлодіодні лампи (або LED) відзначаються інтенсивним світловим потоком і високою ефективністю використання електроенергії. Вони вважаються одними з найяскравіших ламп для автомобільних фар, але водночас їх світло не настільки яскраве, щоб заважати іншим учасникам дорожнього руху.

Через високу ефективність та тривалий термін служби виробники встановлюють світлодіодні лампи на нові моделі авто. Такі лампи не мають схильності до перегрівання.

Отже, такий варіант фар має безліч переваг, а саме: яскраві, енергоефективні, довгий термін служби. 

Щоб правильно вибрати авто лампи, слід враховувати інтенсивність світла (в люменах), тривалість терміну служби, споживану потужність та сумісність з автомобілем. 

Корисні поради, що допоможуть вибрати підходяще авто освітлення

 

1. Всім шанувальникам лед ламп, важливо пам'ятати, що світлодіоди - це струмові пристрої. Щоб вони надійно та довго працювали, необхідно стабілізувати струм, а не напругу. Тому найкраще використовувати відповідний драйвер.

2. Ксенонові лампи - це чудова річ, лише за умови, що вони встановлені заводом-виробником або кваліфікованим спеціалістом. Забруднена або погано налаштована фара може значно погіршити видимість, тому очищувач фар і коректор обов'язково потрібні.

3. У звичайних фарах не слід використовувати галогенні лампи високої потужності, наприклад, 90/110 Вт. Це може призвести до пошкодження електропроводки та розплавлення фари, а також засліплення водіїв на зустрічній смузі.

4. При самостійній заміні галогенних ламп уникайте замаслювання колби та не торкайтеся до неї брудними руками. Плями від жиру можуть погіршити її прозорість та призвести до перегорання. Якщо колба вже забруднена - протріть її чистою тканиною.

5. Галогенні та особливо ксенонові лампи рекомендується змінювати парами, не враховуючи випадкового перегорання або пошкодження.

6. Авто освітлення - це важливий елемент безпеки. Можна, звісно, встановити лампи з нестандартним фіолетовим світлом, але ефективність такого освітлення буде сумнівною. 

Слідуючи простим порадам та рекомендаціям можна вибрати гідне автомобільне освітлення, що буде радувати та прослужить багато років. Бажаємо успішних покупок і безпечної їзди!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ