Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вищий адміністративний суд ревізував рішення найвищого судового органу України - Верховного Суду України — Тетяна Крушельницька

Епопея із незаконним відчуженням та передачею в суборенду земельної площі лісової зони другої категорії (відпочинково-рекреаційного призначення) у Брюховичах підприємству   «Буддизайн» та ТзОВ «Новобуддизайн» продовжується. Попри велике здивування депутатів Львівської міської ради Віри Лясковської та Тетяни Крушельницької, котрі вже більше року займаються захистом цієї рекреаційної земельної ділянки від незаконної приватизації та житлової забудови вищезгаданими фірмами, вчора Вищий адміністративний суд Львівської області прийняв рішення про повтор розгляду справи у Шевченківський районний суд Львова, тим самим ревізувавши рішення найвищого судового органу держави - Верховного Суду України про визнання незаконним рішення сесії Брюховицької селищної ради щодо відчуження 19,6 га лісової зони другої категорії Держлісгоспу.

За словами депутата Львівської міськради Віри Лясковської, засідання Вищого адміністративного суду, до котрого звернулися представники підприємств «Буддизайн» та ТзОВ «Новобуддизайн», виглядало швидше як аукціон, аніж суд. Як зазначила Віра Лясковська,  підприємці звернулися до цього суду, мотивуючи звернення тим, що під час розгляду справи в попередніх судах було порушено їх процесуальні права. Справа щодо незаконної спроби заволодіння землею у Брюховичах побувала у всіх судах: від Шевченківсього районного у Львові до Верховного Суду України. Учора Вищий адміністративний суд прийняв рішення задовольнити позов частково і передав справу на повторний розгляд до Шевченківського районного суду Львова.
Нагадаємо, що на 9-й сесії 24 скликання Брюховицької серещної ради 11 березня 2004 року та 18 березня 2004 року прийнято рішення про вилучення земельних ділянок, лісів другої групи в квадраті 44 Львівського держлісгоспу площею 19,1 га і віднесення їх до земель рекреаційного призначення. Насправді підприєство «Буддизайн» та ТзОВ «Новобуддизайн» не мають нічого спільного з рекреацією, а протягом двох років намагаються узаконити елітне житлове будівництво на цій території.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ