Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Вишеградська четвірка" пригрозила накласти вето на угоду про вихід Великобританії з ЄС

Глави держав Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини готові накласти вето на угоду про вихід Великобританії з Євросоюзу, якщо не будуть гарантовані трудові права громадян, які живуть і працюють у Сполученому Королівстві, повідомляє BBC.

"Ми не дозволимо перетворити наших громадян, що живуть у Британії, у "людей другого сорту". І тут не може бути місця для копромісу", – заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час саміту ЄС у Братиславі в п'ятницю, 16 вересня.

Brexit був однією з ключових тем саміту. По його завершенню глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запевнив, що Лондон не зможе зберегти доступ до ринків ЄС, якщо чинитиме перешкоди міграції громадян ЄС.

Лідери всіх країн Євросоюзу погодилися, що переговори з Brexit почнуться лише після того, як Великобританія презентує "дорожню карту" виходу з ЄС.

Як повідомлялося раніше, Єврокомісія створює робочу групу з переговорів про Brexit. Завданням команди під керівництвом Мішеля Барньє (координатор переговорів з боку ЄС - ред.) буде допомогти збудувати нове партнерство Брюсселя з Лондоном після виходу Великобританії з союзу. На неї покладено координацію по всім стратегічним, оперативним, юридичних і фінансових питань. Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запевнила: Лондон не буде починати переговори з Brexit у цьому році.

Раніше британський міністр Ліам Фокс, який відповідає в новому уряді за переговори з ЄС щодо отргових угод, назвав приблизну дату Brexit – 1 січня 2019 року.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ