Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Визнання вояків УПА потребує часу, бо Східна Україна не знає правди – Арсеній Яценюк

Арсеній Яценюк вважає, що питання визнання українських воїнів УПА стане на часі тоді, коли це буде сприймати і Схід, і Захід України. Про це він заявив під час презентації Ініціативи «Фронт змін» у Луцьку, -- повідомила прес-служба «Фронту змін».
Арсеній Яценюк наголосив, що обов’язково зробить так, щоб жителі Східної України дізналися правду про воїнів Української повстанської армії. «Ми зараз вирішили цю проблему на регіональному рівні. Дайте час, і все стане на свої місця. Але сьогодні вийти і сказати: «ви знаєте, от я це завтра зроблю», це означає тільки одне – знову стати президентом тільки однієї частини України. Я не можу собі цього дозволити, незважаючи на те, що воно всередині живе. Треба сьогодні дивитись реально на сучасні питання. Це на Заході не так популярно, але я не хочу бути популярним. Я був на Сході і там такі самі українці. Цим треба займатися кожного дня: давати їм книжку, фільм, відправляти туди наших людей, щоб розповідали. І отак крок за кроком воно все зміниться. Зміниться і ставлення до українських патріотів, і до української мови», – наголосив Арсеній Яценюк.

Лідер «Фронту змін» зазначив, що він особисто ініціює наукові дослідження української історії. «Я дуже глибоко шаную усіх українських патріотів. Але я вам скажу одну річ: ані цей парламент, ані наступний це не зробить. Я вам пояснюю чому. У принципі, що я мав зараз тут заявити? Приїхав Яценюк у західні області, де має найвищій рівень підтримки. Ну що треба заявити? Як я стану президентом, перше, що я зроблю – внесу цей законопроект. А я вам кажу відверто – не внесу. Знаєте чому? Тому що потрібен час. Одна частина України знає правду – 20 мільйонів, а східна частина – 26 мільйонів – не знає правди. І якщо сьогодні вчинити у такий спосіб – це тільки полити воду на млин тих, хто хоче колоти Україну. Тільки руки потруть – нарешті ми завершимо план розколу. Але не годні ми все за один день вирішити. Тому я вам і кажу – сьогодні я вам цю обіцянку не даю. Я кажу – дайте час», – додав Арсеній Яценюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ