Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Визволені заручники відмовляються від лікування через увагу преси

Кілька визволених із полону "Л/ДНР" заручників відмовилися від лікування через небажання опинитися під тиском громадськості та преси. Про це сказала керівник офісу уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарицька, - Укрінформ.

"Можу відзначити, що є кілька відмов від лікування в результаті того, що люди не готові бути під тиском преси, громадськості, під яким, на превеликий жаль, опинилися ті люди, яких звільнили", - сказала Зарицька.

Вона констатувала, що підвищена увага виявилася несподівано складним випробуванням для визволених із полону. "Їх звільнили, всі їх дуже раді бачити, і вони у нас по факту опинилися на нашій же території, але під іншим тиском - ... під тиском уваги ЗМІ і громадськості. Абсолютно відповідально готова заявити, що кілька людей відмовилися від лікування, поїхали додому через те, що для них це складно", - пояснила Зарицька.

Звільнені з полону заручники проходять спецперевірку СБУ

За її словами, решта колишніх бранців проходять лікування за своїм бажанням. Можливість отримати медичну, реабілітаційну допомогу надана всім, запевнила керівник офісу уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО.

Нагадаємо, 27 грудня були визволені 73 заручники, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. Натомість українська сторона передала "Д/ЛНР" 233 особи.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ