Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Я повідомлю датським підприємцям, що вони сміло можуть інвестувати кошти у Львівську область — Уффе А. Балслев

Зеновій Сірик обговорив із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Уффе А. Балслевом перспективи залучення датських інвестицій в економіку Львівської області, — про це йшлося на зустрічі в.о. міського голови з Надзвичайним і Повноважним послом Данії в Україні, яка відбулася 11 квітня у Львові.
«Львів — це перше місто, яке я відвідую після відкриття в Україні посольства Данії, адже саме в вашому місті та області знаходиться більше половини датських фірм, які працюють на Україні», — наголосив Уффе А. Балслев.
Так, за його словами, на території Львівщини працює 42 датських фірми. Як наголосив посол, щороку підприємства Данії інвестують в економіку Львівщини 8,7% від загального обсягу іноземних інвестицій в область. Це приблизно 33 млн. дол. США.
«У Львові я зустрівся з представниками 10 датських фірм, які працюють тут, і, чесно кажучи, був дуже вражений, адже майже ні від кого не почув нарікань, я очікував, що буде значно гірше. Як констатують наші підприємці, протягом останніх повтора року інвестиційний клімат на Львівщині значно покращився. В Данії є дуже багато фірм, які хочуть інвестувати кошти у вашу державу та Львівську область зокрема, повернувшись додому я з радістю повідомлю їм, що вони можуть не боятися це робити», — наголосив Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Данії в Україні.
Щоправда, за словами посла, ще більше спростило б співпрацю України і Данії у сфері економіки полегшення митних та податкових процедур.
Як зазначив же в.о. міського голови Зеновій Сірик, влада Львова зацікавлена не тільки у залученні іноземних інвестицій, в тому числі і датських, а й у приході на львівський ринок фірм-виконавців з кваліфікованими спеціалістами.
«Бюджет розвитку Львова цього року становитиме 100 млн грн — це гроші, які ми використовуємо для благоустрою та реконструкції міста. Однак попри те, що кошти є, ми зіткнулися з іншою проблемою — катастрофічним браком виконавців. Так, наприклад, у Львові вже два роки триває заміна трамвайної колії на європейську безшумну колію, а в нас є лише одна фірма, яка може виконувати ці роботи, в той час, як хотілося б, щоб була конкуренція», — зазначив Зеновій Сірик.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ