Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Як депутати голосували за закон про нацбезпеку

Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про національну безпеку України. У документі, зокрема, передбачено, як будуть координуватися і кому підпорядковуватися сили безпеки і оборони.

Крім того, згідно із законопроектом, обсяг витрат на фінансування розвитку оборонно-промислового комплексу має становити не менш ніж 0,5%. Аналітики «Слова і Діла» розбирались, як за законопроект проголосували парламентські фракції та групи.

Законопроект підтримали 265 народних депутатів, утрималися – 28, не голосували – 65 і лише троє виступили проти (Василь Німченко, Оксана Сироїд і Сергій Дунаєв).

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 117 голосів, троє депутатів утрималися, «Народний фронт» – 78 голосів, Радикальна партія – 19, «Батьківщина» – 15, «Воля народу» – 14.

Законопроект підтримали 20 позафракційних нардепів, ще четверо – утрималися. Фракція «Опозиційного блоку» не дала жодного голосу (нагадаємо, Німченко та Дунаєв виступили проти), більшість депутатів (28) просто не голосували.

19 нардепів із «Самопомочі» утрималися при голосуванні, лише Олексій Скрипник натиснув кнопку «за». Майже половина групи «Відродження» (11 депутатів) у сесійній залі була відсутня, ще 12 – не голосували. Підтримав законопроект лише Антон Яценко.

Детальніше – на інфографіці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ