Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Як оформити кредит в Україні правильно: що врахувати

В житті бувають різні ситуації, у тому числі може виникнути потреба в оформленні кредиту. Це хоча і дуже потрібна послуга, утім, завжди потребує максимум уваги та відповідальності.

Якщо ви беретесь оформляти позику вперше, ніколи не робіть цього поспіхом, адже уважність – понад усе.

На щастя, кредити в Україні доступні в широкому різноманітті. Тобто взяти гроші в позику можна для будь-яких цілей. Головне, знати, що врахувати, перші ніж ставити підпис під документами.

Отже, що врахувати під час оформлення кредиту.

Обирайте тільки відомих і надійних кредиторів

А найкраще це робити у банківській установі, яка працює на ринку фінансів протягом тривалого часу.

Не «клюйте» на «вигідні» пропозиції маловідомих кредиторів, а особливо тих, які не можуть підтвердити легальність свої діяльності відповідними документами.

Тому ліпше рішення – йти у банк, зокрема відомий і престижний, з хорошою репутацією. Бо це найкраща гарантія прозорості, надійності та стабільності.

Уважно вивчайте кредитну пропозицію

Оформляючи кредит, не підписуйте документи наосліп, для початку уважно ознайомтеся з умовами, проконсультуйтеся з банківськими працівниками, здійсніть відповідні розрахунки, щоб розуміти, скільки відсотків вам доведеться сплатити за умовами кредитування.

Зверніть увагу на термін кредитування

Чим більший цей показник, ти більше вам доведеться сплатити відсотків. Тому обов’язково врахуйте цей момент, щоб потім це не застало вас зненацька.

Поцікавтесь щодо можливості пролонгації

Хоча кредит погашати краще у чітко визначені терміни, щоб не мати зайвого клопоту зі штрафами та іншими санкціями, все ж таки не зайвим буде поцікавитися, чи можливе відтермінування.

Це питання буде актуальним, якщо:

  • Ви не маєте змогу вчасно сплатити кредит;
  • Вам потрібна, так би мовити, «кредитна передишка»;
  • Кошти, які мали б сплатити за умовами кредитування, змушені витратити на інші важливі цілі.

Якщо кредитор має послугу з пролонгації, це, беззаперечно, величезний плюс.

Беріть в кредит саме таку суму коштів, яка вам потрібна

Кредит, як вже згадувалося, справа серйозна, тому завчасно все добре обдумайте, зокрема те, яку суму ви маєте намір «позичити» у банку.

Опирайтеся на свої реальні потреби і не беріть зайвого, бо ж мусите пам’ятати, що повертати доведеться дещо більшу суму, аніж ви брали в кредит. І загалом тверезо оцінюйте свої можливості, щоб потім позика не стала для вас тягарем.

Що не кажіть, та кредитування – дуже потрібна послуга, яка часто є просто рятівною. Та дуже важливо, щоб оформлення позик відбувалося в авторитетній фінустанові, а ви чітко дотримувалися умов кредитування – адже від цього залежатиме якість вашої кредитної історії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ