Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Де скласти вступні іспити до магістратури за кордоном?

Цьогоріч вступники до магістратури та аспірантури можуть пройти тестування у різних містах Європи.

Через повномасштабне вторгнення значна кількість вступників перебуває за кордоном. Тетяна Вакуленко, керівниця Українського центру оцінювання якості освіти, зазначила, що для тих, хто планує вступати до вищого навчального закладу в Україні, буде можливість скласти вступні випробування за кордоном. 

Єдиний вступний іспит (ЄВІ) можна буде скласти у 16-ти містах дев’яти країн Європи: Литви, Португалії, Болгарії, Польщі, Словаччини, Великобританії, Німеччини, Франції та Чехії. 

Єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) абітурієнти за кордоном можуть скласти у 13-ти містах семи європейських держав, серед яких: Португалія, Болгарія, Польща, Великобританія, Німеччина, Словаччина, Чехія. Важливо, що у словацьких та чеських містах будуть проводитись усі предметні тести, окрім ЄФВВ з педагогіки та психології. 

Тетяна Вакуленко також зазначила, що у цих містах обмежена кількість місць для учасників тестування. Це зумовлено діяльністю установ, які надають приміщення, адже їм на тривалий час буде необхідно перекрити комп’ютерні аудиторії та забезпечити абітурієнтів комфортними умовами для проходження випробування. 

“Навіть якщо ви плануєте зареєструватися у перші дні реєстрації, ми не гарантуємо вам, що у вас буде місце для проходження оцінювання. Коли ви звернетесь до приймальної комісії закладу вищої освіти із проханням зареєструвати вас в одному з цих місць, і вам заклад вищої освіти повідомить, що місця в цьому населеному пункті веже зайнято, ви матимете переобрати інше місто або навіть країну для проходженння оцінювання”, - пояснила Тетяна Вакуленко.

Нагадаємо, що раніше Гал-інфо розповіло про те, якими є особливості вступних випробувань до магістратури та аспірантури та коли відбудуться ці тестування. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ