Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як створити ергономічне робоче місце

Щоб робоче місце було комфортним, мало підібрати зручні меблі. Важливо правильно організувати простір, враховуючи головні принципи ергономіки.

Від того, наскільки робоче місце добре облаштовано, напряму залежить твоя продуктивність. Наприклад, якщо монітор розташований занадто низько, тобі доводиться нахиляти голову, що призводить до появи дискомфорту в шиї, спині, плечах. Щоб зняти навантаження з м’язів, ти розминаєш їх долонями, крутишся на сидінні, часто встаєш. Концентрація втрачається, тож тобі постійно потрібно заново налаштовувати себе на виконання робочих завдань.

І це лише один відволікаючий фактор, тоді як в реальності таких можуть бути десятки. Прибрати їх можна, створивши ергономічне робоче місце за допомогою наших порад. Знайти детальну інформацію про згадані в матеріалі меблі та аксесуари ти зможеш на сайті https://eversolid.com.ua/.

Основні правила ергономіки 

Для того, щоб організувати ідеальне робоче місце, потрібно враховувати головні принципи ергономіки. Тобі варто:

  • Поділити простір на зони;  
  • Підібрати зручні меблі, які враховували б твої анатомічні особливості;
  • Підняти екран на рівень очей;  
  • Прослідкувати, щоб потрібні речі зберігалися під рукою;
  • Прибрати все зайве з поля зору; 
  • Подбати про візуальну привабливість. 

Візуальна складова напрочуд важлива, адже тобі має бути приємно знаходитися за своїм робочим місцем. Тому слід обирати естетично привабливі моделі, які радуватимуть твоє око. 

Меблі та аксесуари, потрібні для організації ергономічного робочого місця

Перш за все тобі потрібно подумати про розташування твого робочого місця. Краще всього, якщо воно буде знаходитися біля вікна, щоб вдень можна було працювати з природнім освітленням. Після цього:  

  1. Розглянь можливість купити стіл з регульованою висотою. 

Це дасть змогу чергувати роботу сидячи та стоячи, попереджаючи виникнення болю в спині, плечах, шиї, ногах. Зазвичай положення стільниці змінюється одним натисканням на кнопку.

  1. Подбай про комфортне крісло. 

Зверни увагу на ортопедичні варіанти, які враховують анатомічні особливості тіла, підтримуючи спину та поперек. Завдяки функціям налаштування кожного елементу ти зможеш змінювати положення спинки, сидіння, підголівника та підлокітників. 

  1. Встанови підставку для ноутбука. 

Якщо ти працюєш за лептопом, то приречений постійно дивитися вниз, псуючи поставу. Щоб не нахиляти голову, необхідно підняти екран на рівень очей так, щоб погляд був направлений на верхню частину дисплею. Представлена тут підставка для ноутбука виготовлена з натурального дерева та сталі, тож надійно втримає твій ноутбук на правильній висоті. 

  1. Знайди для кожної речі місце. 

Використовуй настільні органайзери, щоб зберігати канцелярію, окуляри, корисні дрібнички. Встановивши підставки для телефона та навушників, ти перестанеш витрачати час на їхній пошук. 

  1. Додай комфорту. 

Якщо ти багато друкуєш, тобі стане в нагоді підставка для зап’ясть. Вона підніме їх на рівень клавіатури, знижуючи навантаження. А підставка для ніг або балансувальна платформа допоможуть зняти напругу з м’язів кінцівок, запобігаючи виникненню оніміння та набряків. 

Переконавшись, що працювати стало зручно, переходь до фінальних шрихів. Поклади коврик на стіл, сховай шнури від приладів в кабель канали, прикрась кімнату гарними речами. Головне пам’ятай про ергономіку та не захаращуй простір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ