Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як змінити психологію психології мешканців та орендарів історичного Львова?

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко під час панельної дискусії «Містобудування та культурна спадщина», яка відбувається в рамках Форуму місцевого самоврядування у Львові, наголосила, що основним завданням у справі охорони культурної та історичної спадщини є зміна психології мешканців чи орендарів приміщення-пам’ятки. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Якісно реагувати на виклики сучасності може тільки орган місцевого самоврядування, тому що саме орган місцевого самоврядування має відповідні структурні підрозділи, які між собою пов’язані і можуть виконувати ці функції. Тобто, інтегрована концепція розвитку якраз цьому сприяє. Управляти історичним містом доволі складно, особливо, якщо більша частина - це є територія охорони ЮНЕСКО.

Ми зараз маємо цікаву схему, коли є пам’ятка, але над нею надбудова, – і цим займається міністерство інфраструктури, департамент культурної спадщиниі обласний орган охорони культурної спадщини. А всі інші гравці лишаються збоку - орган охорони культурної спадщини місцевого самоврядування, власники і орендарі. Тому така схема не сприяє збереженню культурної спадщини, тому що орендар, мешканець - він є перший, хто користає з об’єкту і котрий може як знищитипам’ятку, так і запобігти цьому.

Зміна психології людей, які користають з пам’ятки, є нашою основною задачею. І якраз на шляху переговорів між мешканцем і орендарем є орган охорони культурної спадщини місцевого самоврядування. Ми не повинні тільки карати. Ми повинні передовсім змінювати психологію людей, надавати їм допомогу», - наголосила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ