Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Яка подальша доля будівлі тенісних кортів на Зеленій

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів Гал-інфо останні дані стосовно будівлі давнього палацу спорту “Скейтінґ-рінґ”.

Нагадаємо, історія з реконструкцією будівлі давнього палацу спорту “Скейтінґ-рінґ”, зараз більш відомого як тенісні корти спортивного товариства "Динамо" на вулиці Зеленій триває з 2020 року. Тоді з'явилась інформація, що новий власник планує їх зруйнувати, щоб розчистити місце під забудову. В ситуацію втрутилась міська влада й пообіцяла, що будівля кортів та спортивний профіль буде збережено.

Скейтінґ-рінґ на вулиці Зеленій.

"Я розмовляв з головним архітектором і він мене чітко запевнив, що ніяких подальших робіт щодо демонтажу там не планують робити. Вся історична частина, весь ангар, весь каркас мають бути збереженими", - підтвердив попередню інформацію Андрій Москаленко.

Нагадаємо, давній палац спорту “Скейтінґ-рінґ”, створений насамперед як осередок розвитку нової, модної на той час спортивної дисципліни – катання на роликових ковзанах – будувався за кошти власників Бенона Летца (Łetz) і Юліана Пінкерфельда (Pinkerfeld), за проєктом архітекторів-будівничих Юліана Пінкерфельда та Генрика Заремби (Zaremba) (Lwów, 2001, 194). Над художнім оформленням будівлі працювали скульптор Зиґмунт Курчинський (Kurczyński) та художники Леонард Вінтеровський (Winterowski), Влодзімєж Бєлецький (Bielecki) і Вітольд Жегоцінський (Żegociński). Відкриття нового спортивного об'єкта відбулося 12 лютого 1911 року. На той час львівський “Скейтінґ-рінґ” був одним із найбільших закладів такого типу в Австро-Угорщині

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ