Багато людей не знають, що чорні маслини це ті ж самі зелені маслини, однак їх зривають у листопаді чи грудні, а зелені - на два місяці раніше.
Як пише видання gastro.hr, чим довше маслина росте, тим її колір стає темнішим.
Зелені маслини є більш соковиті, аніж чорні, а по смаку свіжіші та солодші.
Чорні маслини ще називають тими, які передозріли. Чим маслина темніша, тим вона м'якша, а смак інтенсивніший та гіркіший. Чорні маслини збирають чітко у період їхнього дозрівання.
Будь-які маслини містять багато антиоксадантів. Дослідження показують, що і зелені, і чорні маслини містять спеціальні речовини, які зменшують ризик появи раку, а також містять багато вітамінів, зокрема вітамін Е.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ