Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Яка різниця між зеленими та чорними маслинами?

Багато людей не знають, що чорні маслини це ті ж самі зелені маслини, однак їх зривають у листопаді чи грудні, а зелені - на два місяці раніше.

Як пише видання gastro.hr, чим довше маслина росте, тим її колір стає темнішим.

Зелені маслини є більш соковиті, аніж чорні, а по смаку свіжіші та солодші.

Чорні маслини ще називають тими, які передозріли. Чим маслина темніша, тим вона м'якша, а смак інтенсивніший та гіркіший.  Чорні маслини збирають чітко у період їхнього дозрівання.

Будь-які маслини містять багато антиоксадантів. Дослідження показують, що і зелені, і чорні маслини містять спеціальні речовини, які зменшують ризик появи раку, а також містять багато вітамінів, зокрема вітамін Е.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ