Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якісний та сучасний — ламінат європейських виробників

Підлогове покриття з ламінату не втрачає популярності. І це не дивно. Модельний ряд вражає розмаїттям форм та палітрою кольорів.

На відміну від паркету, ламінат не так боїться вологи, не втрачає колір, його не потрібно заново шліфувати, покривати лаком. Тривалість служби ламінату більш ніж 10 років, деякі виробники навіть дають довічну гарантію.

Що є на вибір у Львові: асортимент магазинів 

Відтінків багато, але хотілось би звернути увагу саме на дизайн. Ламінат у Львові можна знайти 1-но смуговий, 2-х та 3-х смуговий, під каміння та в дизайні англійська ялинка. Кожен орнамент відрізняється власною унікальністю. Смугасті композиції відтворюють текстуру натуральної деревини, а кілька шарів лаку надають додатковий блиск. Панелі під камінь імітують покриття з кахлю чи натурального каменю. Англійська ялинка повністю повторює візерунок класичного паркету.

За допомогою світлих відтінків можна візуально збільшити приміщення, а з темними надати строгості, таємничості.

Обирайте з розумом — дивіться на характеристики

Кожна модель відрізняється індивідуальними властивостями: зносостійкість, волого- та водостійкість, товщина. Ці показники впливають на вибір приміщення, де буде вкладатися покриття.

  1. Клас міцності. Ламінат нижче 32 класу не рекомендовано вкладати у житлових приміщеннях. Такі панелі тонкі, виготовлені з низькосортних матеріалів. Оптимальний варіант — ламінат 32, 33, 34 класу.
  2. Тип з'єднання — збірно-розбірний замок або замок-засувка. Так чи інакше монтаж слід довірити фахівцям.
  3. Особливості монтажу. Більшість моделей підтримують облаштування підлоги на систему теплої підлоги, але зустрічаються варіанти, що не підходять.

Для кухні чи коридору слід купувати водостійкий ламінат, він може витримати високу вологість. Для спальних кімнат, вітальні, кабінету панелі з показником міцності 32-33. Громадські місця, офіси, салони, танцювальні, спортивні зали потребують більш міцного покриття, класу 34.

Ламінат якого бренду краще

На вибір десятки, навіть сотні брендів. Слід обирати ті, що добре себе зарекомендували, випускають продукцію згідно з європейськими нормами якості. 

У Львові клієнти найчастіше замовлять ламінат брендів, яких вже добре знають.

  1. Classen. Відрізняються стійкістю до вигорання, тому протягом всього строку експлуатації зберігають колір.
  2. Kronospan. Відрізняється чіткою геометрією, ідеальним стикуванням, несприйнятливістю до механічного впливу. На поверхню нанесено антибактеріальне покриття.
  3. Platinum Flooring. Високі показники зносостійкості, проста система кріплення, неймовірні дизайни.
  4. Quick Step. Відрізняється натуральним виглядом, стійкістю до появи подряпин та плям. Спеціальне покриття захищає від вологи.
  5. Sensa. Відмінність в тому, що дошки імітують майже будь-який стиль листяних порід дерева.

Попит мають і бренди Aurum Flooring, Grandeco, Krono Original, Vitality. Ціна на ламінат 418 - 1870 грн/м². Залежить від виробника й обраної моделі.

Враховуйте характеристики, порівнюйте та обирайте. 

Вдалих покупок!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ