Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якість підготовки резервістів значно підвищилась

Фото прес-служба ВМС ЗСУ
Фото прес-служба ВМС ЗСУ
Фото прес-служба ВМС ЗСУ
Фото прес-служба ВМС ЗСУ
Фото прес-служба ВМС ЗСУ
Фото прес-служба ВМС ЗСУ
Фото прес-служба ВМС ЗСУ
Фото прес-служба ВМС ЗСУ
1/4
Як інформують у прес-службі ВМС ЗСУ, якість підготовки резервістів, порівняно з минулими роками, значно підвищилась

Про це йшлося сьогодні, 19 грудня, під час брифінгу для ЗМІ представником Головного управління підготовки ЗС України на базі 169-го Навчального центру Сухопутних Військ ЗС України.

"Більша кількість резервістів на таких зборах перебувають уже не одноразово, мають досвід участі безпосередньо у бойових діях починаючи з 2014 року та в подальшому участі у тактичних навчаннях у складі бригад, до яких вони приписані, - зазначив під час брифінгу начальник Управління підготовки персоналу Головного управління підготовки ЗС України полковник Микола Губінь.

Також набуває розвитку матеріально-технічна база навчальних центрів, що забезпечує наближення умов навчання до бойових. Так, 2018 року виділення фінансового ресурсу для її розвитку у порівнянні з 2017 роком збільшено більше ніж на 60 відсотків.

Важливим фактором, наголосив начальник Управління підготовки персоналу, також є патріотичний дух, який присутній у всіх резервістів та їх бажання навчитись усім тонкощам застосування та обслуговування озброєння та військової техніки, яка їм доручена відповідно до посади. Так, основні зусилля покладені на навчання резервістів для Сухопутних військ Збройних Сил України. На цей час для них навчають 70 % резервістів.

Підготовка також проводиться для зенітно-ракетних та радіотехнічних підрозділів, бригад морської піхоти, Десантно-штурмових військ, підрозділів Сил спеціальних операцій, військ зв’язку, для військових частин оперативного забезпечення тощо.

Спеціалізовані смуги перешкод створені в кожному навчальному центрі та кожній навчальній військовій частині. Вони призначені для відпрацювання вправ із підвищеним фізичним та психологічним навантаженням. Смуги спроектовані з урахуванням досвіду, набутого під час ведення бойових та за рекомендаціями досвідчених психологів, які постійно співпрацюють з навчальними центрами. Вправи на смугах засвідчили ефективність їх виконання, під час випускних іспитів курсанти впевненіше виконують навчально-бойові завдання. Це також сприяє підвищенню їх психологічної стійкості під час виконання бойових завдань в реальних умовах.

Готують резервістів найбільш досвідчені офіцери та сержанти навчальних центрів, близько 80 % з яких брали участь в Операції об’єднаних сил. Адже за рішенням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, проводиться постійна ротація викладачів та інструкторів до району ООС.

2019 року кількість резервістів, яких призивають на військові збори кардинально не змінюється. Разом з цим змінено структуру підготовки. Так протягом останніх трьох років у навчальних центрах підготовлено достатню кількість резервістів для основних бойових посад, зазначив полковник Микола Губінь. Тому наступного року ті резервісти, які пройшли підготовку у навчальних центрах, будуть залучатись на навчальні збори до своїх військових частин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ